03 d'Abril de 2020

Rutes Natura Local a la Bisbal d'Empordà

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISPONIBLES 5 RUTES AUTOGUIADES PER DESCOBRIR L’ENTORN NATURAL I CULTURAL DE LA BISBAL D’EMPORDÀ

Són rutes autoguiades per a descobrir l’entorn natural i cultural de la Bisbal d’Empordà a través d’una plataforma web i d’una aplicació per a “smartphones”.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà a través de l’empresa “Natura Local” i el Consorci de les Gavarres posa a l'abast de qualsevol usuari de telefonia intel·ligent 5 itineraris per conèixer la natura, el patrimoni històric i cultural de la Bisbal d’Empordà.

Són rutes autoguiades que acompanyen el mapa de recorregut amb informació de punts d'interès, fotografies i també notes d'àudio que expliquen algunes curiositats sobre el patrimoni natural, cultural i històric que ofereix el municipi.

L'aplicació 'Gavarres Natura Local'.

L'aplicació, desenvolupada pel Consorci de les Gavarres, l'empresa Natura Local i municipis del massís, vol apropar la natura a la ciutadania i posar en valor el territori.

Aquest projecte neix d’una col·laboració entre el Consorci de Les Gavarres i l’Empresa Natura Local per implantar rutes autoguiades d’interpretació del medi natural i cultural del massís de les Gavarres i compta amb la implicació directa dels diferents municipis del territori. Els primers municipis que s’han sumat al projecte han estat Cassà de la Selva,  la Bisbal d’Empordà, Llagostera i Quart.

Els objectius del projecte són:

 

-  Posar en valor el patrimoni natural i cultural dels diferents municipis de La Gavarres.

-  Generar una oferta de turisme actiu i de natura tant a nivell local com a escala de massís.

-  Desenvolupar les economies locals del territori creant una oferta complementària al turisme de platja per a les èpoques de primavera, tardor i l’hivern.

-  Posar a disposició de la ciutadania i del teixit empresarial d’una eina gratuïta de descoberta i promoció de l’entorn natural de Les Gavarres.

El projecte compta en l’actualitat amb una vintena de rutes dissenyades amb uns 160 Km que abasten els municipis Cassà de La Selva, La Bisbal, Llagostera i Quart. Les rutes són totes de tipus circular, d’uns 8 Km de recorregut mig (entre 3 i 15 Km), pensades per fer a peu o en bicicleta. A cada municipi hi ha rutes de diferents nivells essent la majoria assequibles per a tots el públics. El punt d’inici dels itineraris s’ha escollit seguint els criteris de facilitat d’accés, facilitat d’aparcament i proximitat als nuclis urbans o establiments de restauració sempre que ha estat possible.

Els continguts que es donen a conèixer  mitjançant textos i imatges, ajuden a interpretar el patrimoni natural i el paisatge, explicant les comunitats vegetals o les espècies de flora i fauna característiques que s’hi poden veure. També es dóna informació del patrimoni cultural per interpretar les construccions que es van trobant, dels antics usos i costums de la zona, així com nocions de geografia i toponímia per difondre els noms de lloc i fomentar que es facin servir i no s’oblidin.  Les rutes van acompanyades de recomanacions com la millor època de l’any per efectuar-les o les precaucions especials que calgui prendre si s’escau.

A finals d’any el projecte s’haurà implantat a 9 municipis, sumant-se a la iniciativa Celrà, Juià, Madremanya, Sant Martí Vell i Palamós. A mig termini, el projecte pretén implantar-se a la vintena de municipis de les Gavarres, generant una oferta del voltant d’una seixantena de rutes amb uns 500 km de recorreguts de descoberta del massís.

Aquesta iniciativa formarà part de la xarxa d’itineraris de la plataforma Natura Local i per tant, apart de la repercussió que pugui tenir a l’entorn de les Gavarres, el projecte tindrà transcendència a nivell de tot l’àmbit català.

Ajuntament de La Bisbal d'Empordà
 
Casa Consistorial
Plaça del Castell 10
17100 - La Bisbal d'Empordà 
Tel: 972 640 975 / 972 640 976
Fax: 972 643 186
Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 14 hores
 
Torre Maria
Àrees de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local
c/Aigüeta, 17
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 646 806
Oficina de Turisme
Tel: 972 645 500

Oficina de Turisme
c/Aigüeta, 17
Tel: 972 645 500

Castell Palau
Oficina de Turisme
Pl.Castell, s/n
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 645 166
 
El Mundial
Àrea de Cultura, Oficina de Català, Aula de dibuix, Escola de Música i Biblioteca Municipal
c/Estació, 2-10
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 642 593

Biblioteca Lluïsa Duran
c/ Agustí Font, 28
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 64 21 79
 
Escoles Velles
Àrees d'Ensenyament, Joventut i Acció Social i Ciutadania, Casal de Joves i Aula d'Adults
c/1 d'octubre de 2017, 16-24  17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel. Ensenyament:  972 646 737
Tel. Joventut: 617558990
Tel. Acció Social i Ciutadania: 972 646 737 (ext. 4)
 
Pavelló Municipal
Àrea d'Esports
Avinguda Mas Clarà,1-21 
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 642 198
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies