07 de Juny de 2023

Promoció i Desenvolupament Local

Regidor de l'àrea: Enric Marquès Serra, alcalde

L’àrea de Promoció Desenvolupament Local té com a objectiu promoure activitats que incideixin en la millora de l’estructura social i econòmica, desenvolupant accions de dinamització i promoció turística, activitats formatives per aturats, impulsant iniciatives de foment de l’ocupació, posant en contacte les administracions, els agents social i econòmics, els sectors productius i la ciutadania amb la finalitat de sumar esforços. Es pot consultar l'apartat específic d'Empresa i Ocupació a través d'aquest enllaç.

Els seus àmbits de treball són els següents:

Contacte

Promoció i Desenvolupament Local
c/Aigüeta, 17
17100 - la Bisbal d'Empordà (Girona)

Tel: 972 646 806

Turisme

Les accions que es desenvolupen vinculades al turisme queden englobades en les següents tasques:

 • Gestió de l’oficina de turisme: el portal d’entrada dels turistes i visitants.
 • Dinamització turística: activitats vinculades al foment del turisme
 • Comissió Turística del Baix Empordà: desenvolupament d’accions conjuntes amb el Consell Comarcal del Baix Empordà
 • Xarxa d’atenció al visitant: coordinació amb el sector privat com a difusors dels recursos turístics del municipi.
 • Promoció turística: promoure la Bisbal fora del municipi amb l’objectiu de captar més visitants.

Fires i Mercats

Des de l’àrea s’organitzen diverses fires que ja estan consolidades amb la finalitat de promoure la ciutat:

MERCAT DE BROCANTERS, DE COL·LECCIONISME I DE JOGUINES 1 DE MAIG A LA BISBAL D’EMPORDÀ

Comerç i artesania

El comerç i l’artesania són valors importants del nostre municipi, per aquest motiu les accions que es duen a terme són per fomentar la dinamització comercials, donant suport a la Federació del Comerç i motivant campanyes. Així mateix es col•labora amb l’Associació d’empresaris i Artesans Ceramistes de la Bisbal per engega diversos programes i accions que posin el valor la ceràmica feta a la ciutat.

La ceràmica de la Bisbal s’ha de visualitzar com una marca pròpia, per això treballem per la implementació de projectes vinculats en la innovació i la qualitat de l’artesania. Així com realitzant accions de comunicació i difusió de la marca “Ceràmica de la Bisbal”, creada i promoguda pel propi ajuntament.

Un aspecte clau de totes aquestes accions és donar suport als emprenedors i fomentar el relleu generacional per continuar amb la tradició, així com també motivar la presència de la ceràmica de la Bisbal a diferents fires d’artesania.

> Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal d’Empordà 2020

Consell d'iniciatives econòmiques

El Consell és un òrgan format per empresaris bisbalencs i els representants polítics de l’Ajuntament amb funcions consultives, d’informes, d’estudi i de col•laboració amb l’Ajuntament en aquelles accions que tinguin per objecte promocionar la ciutat i incentivar l’activitat econòmica en l’àmbit de l’empresa, el territori i les persones, i que es concentra en el següents àmbits:

 • Turisme 
 • Comerç 
 • Empresa 
 • Fires i mercats 
 • Artesania 
 • Promoció d’infraestructures vinculades a la promoció econòmica i turística. 
 • Formació i ocupació de les persones en relació al mercat de treball 
 • Suport a l’emprenedoria 
 • Observatori socioeconòmic i promotor d’estudi i campanyes 
 • Espai de contacte dels diferents sectors econòmics.

POCTEFA 

El Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra, cofinançat al 65% pel FEDER- Fons Europeu de Desenvolupament Regional, és un programa europeu de cooperació territorial creat per a fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer entre aquests tres països: es cofinancen projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d’ambdós costats dels Pirineus. L’Ajuntament de la Bisbal és soci del projecte COOP’ART EFA219/16 destinat a Impulsar una estratègia compartida d’innovació i desenvolupament sostenible de l’artesania.

Més informació a https://www.visitlabisbal.cat/ca/coopart

 

Ocupació

Amb la finalitat de desenvolupar polítiques actives d’ocupació es treballen diversos aspectes:

 • Treball als baris: projecte de desenvolupament econòmic i social que treballa en temes d’orientació laboral, prospecció d’empreses, intermediació laboral, formació, ofertes de treball i plans d’ocupació. Projecte vinculat al pla de barris.
 • Club de la feina: Conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà amb la finalitat d’oferir orientació laboral a persones en situació d’atur amb l’objectiu de fomentar l’autonomia en el procés de recerca de feina dotant-se d’eines i procediments per millorar el seu d’índex d’ocupabilitat.
 • Orientació laboral: adhesió a la XSLPE de la Diputació de Girona per desenvolupar conjuntament accions d’orientació laboral segons directrius comunes.
 • Gestió de les subvencions d’inserció laboral: tramitació de les sol•licituds de subvencions dels plans d’ocupació (segons convocatòria).

 Així mateix es fa una tasca de coordinació amb altres entitats del territori per a la recerca de feina:

 • Oficina de treball de la Generalitat de Catalunya (SOC) de la Bisbal d’Empordà: tasques de coordinació i col•laboració amb l’oficina en derivació d’usuaris al dispositiu d’inserció laboral de Treball als barris, altes d’usuaris per iniciar processos d’orientació laboral, gestió de documentació, traspàs d’informació i informació sobre convocatòries. Mitjançant el convenir signat amb la OTG, es cedeix l’aula de formació de Torre Maria, per impartir cursos de formació en l’àmbit laboral.
 • Fundació intermèdia: conveni de col•laboració mitjançant el qual l’Ajuntament cedeix espais a l’edifici Torre Maria (despatx i aula de formació) amb la finalitat de desenvolupar programes d’orientació i inserció laboral
 • Promoció econòmica del Consell Comarcal: coordinació pel desenvolupament de projectes d’ocupació per a joves i per organitzar les formacions dels plans d’ocupació.
 • Comissió de formació i treball: a la comissió de formació i treball es convoquen tots els agents relacions en ocupació, formació i atenció a les persones amb la finalitat de detectat necessitats, avaluar projectes en curs, realitzar propostes i dissenyar nou projectes que es puguin executar.

Formació

La formació és un aspecte clau per augmentar les possibilitat d’aconseguir una feina, per aquest motiu és molt important dissenyar una oferta formativa i detectar necessitats per adaptar la oferta.

L’Ajuntament cedeix espais per la realització dels cursos organitzats per altres entitats, en realitza la difusió, les inscripcions i la tramitació de la documentació.

Subvencions

Els recursos de l’administració pública són limitats i és important estar al dia de totes les subvencions i línies de finançament al que es pot accedir per poder tenir opcions de finançament extern.

Des de l’àrea és fa una cerca d’aquestes línies de subvenció a tots els mitjans de difusió públics.

Emprenedoria i autoocupació

Des de l’àrea de promoció econòmica volem donar suport a tots aquells valents i valentes que emprenen l’aventura d’obrir el seu propi negoci. Per aquest motiu els assessorem i els orientem en els tràmits que s’han de fer.

Intermediació

Dins de la intermediació es treball tres aspectes:

 • Pla de prospecció d’empreses. L’objecti és conèixer les necessitats de les empreses i quins perfils ocupacionals i de formació els fa falta. 
 • Borsa de treball. Establir perfils competencials dels aturats inscrits al Club de la Feina per millor l’efectivitat de la selecció de personal en el supòsit d’una oferta laboral. Aquestes tasques es desenvolupen d’acord i en col•laboració amb l’àrea de Promoció econòmica del Consell Comarcal. 
 • Intermediació. Adhesió a la XSLPE de la Diputació de Girona per desenvolupar conjuntament accions d’intermediació segons directrius comunes. La intermediació implica conèixer els perfils professionals que necessita l’empresa demandant de treballadors, per enviar les candidatures més idònies.

Planificació estratègica local i supralocal

El Pla estratègic de desenvolupament i ocupacional implica als municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret. Aquest pla porta incorporat un Pla d’Acció que implica un seguiment de les accions que s’han de dur a terme. Per poder desenvolupar les accions és necessari una cooperació amb tots els ajuntaments implicats i altres administracions públiques en el marc del Pla Estratègic.

Ajuntament de La Bisbal d'Empordà
 
Casa Consistorial
Plaça del Castell, 10
17100 - La Bisbal d'Empordà 
Tel: 972 640 975 / 972 640 976
Fax: 972 643 186
Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 14 hores

Pavelló Municipal
Àrea d'Esports
Avinguda Mas Clarà,1-21 
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 642 198
 
Torre Maria
Àrees de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local
c/Aigüeta, 17
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 646 806
Oficina de Turisme
Tel: 972 645 500

Oficina de Turisme
c/Aigüeta, 17
Tel: 972 645 500

Castell Palau
Oficina de Turisme
Pl.Castell, s/n
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 645 166
 
El Mundial
Àrea de Cultura, Oficina de Català, Aula de dibuix i Escola de Música
c/Estació, 2-10
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 642 593

Biblioteca Lluïsa Duran
c/ Passeig Muriel Casals, 28
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 64 21 79
 
Escoles Velles
Àrees d'Ensenyament, Joventut, Casal de Joves i Aula d'Adults
c/1 d'octubre de 2017, 16-24  17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel. Ensenyament:  972 646 737
Tel. Joventut: 617558990


Residència Geriàtrica Municipal Zolio Feliu
C/Hospital, 7
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 64 01 10
 
Ajuntament Vell
Àrees de Acció Social i Ciutadania, Àrea de Comunicació i Noves Tecnologies i Ràdio Bisbal
Carrer de les Mesures, 17
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 640 975 / 972 640 976
Fax: 972 643 186
Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 14 hores
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies