07 de Desembre de 2022

Taula Tècnica Comarcal de Joventut del Baix Empordà

Amb el nom de Taula Tècnica Comarcal de Joventut es constitueix la taula comarcal de treball l’any 2013, d’acord amb el Pla Integral Estratègic de Joventut de la comarca del Baix Empordà, en el qual s’acorda constituir una taula de treball entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i amb la participació directa dels ajuntaments de la comarca amb tècnic de Joventut propi. La resta de municipis queden representats en la figura de la tècnica comarcal de joventut. Aquesta taula es basa en criteris d’eficiència, eficàcia i estalvi en l’execució de polítiques locals i comarcals, a través d’accions coordinades i mancomunades.

La Taula Tècnica Comarcal de Joventut del Baix Empordà està formada pels Tècnics de Joventut municipals dels diferents municipis de la comarca, de manera voluntària, pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà i, puntualment per tècnics de la Coordinació Territorial de Joventut de Girona.

Actualment els ajuntaments participants de la Taula amb tècnic de Joventut propi són Albons, Bellcaire i la Tallada, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Mont-ras i Vall-llobrega, Palamós, Calonge, Castell- Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. D’agents comarcals hi trobem la impulsora del programa Garantia Juvenil i la informadora juvenil del Baix Empordà.

Puntualment, la Taula Tècnica pot acordar, juntament amb la conseller/a comarcal de Joventut i la Coordinació Territorial de Joventut de Girona, convocar la Taula de regidors de Joventut, per tal de dur a terme una presa de decisions d’àmbit més general de comarca i de definició de línies més estratègiques proposades per la Direcció General de Joventut.

La taula de Regidors està composta pels trenta- sis municipis de la comarca del Baix Empordà, en la figura dels regidors de Joventut, i presidida pel conseller/a comarcal de Joventut de la comarca del Baix Empordà.   Hi assisteix la tècnica comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà, com a responsable del servei que coordina la iniciativa i també amb la funció de transmetre els acords presos als tècnics que conformen la Taula Tècnica. Puntualment, i quan es cregui adient es poden convocar altres agents del territori o de la Coordinació Territorial de Joventut de Girona.

Les línies d’actuació són les següents:

  1. Constituir un instrument de cooperació i intercanvi per al desenvolupament de les polítiques integrals de joventut amb els municipis de la comarca del Baix Empordà.
  2. Establir assessorament tècnic als municipis que tinguin o vulguin desenvolupar un Pla Local de Joventut a la comarca.
  3. Establir un espai comú de treball entre municipis i de treball en xarxa, generant accions i sinèrgies d’àmbit supramunicipal i/o comarcal.
  4. Detectar i avaluar problemàtiques juvenils de la comarca, mitjançant el treball en xarxa.
  5. Desenvolupar actuacions comarcals, optimitzant els recursos existents en matèria de Joventut i fent-ne el seguiment necessari.      
  6. Generar contingut d’ús comarcal, definint estratègies i actuacions en matèria de joventut.
  7. Esdevenir un espai de creació de continguts del bloc comarcal Bejove i de manteniment d’aquest.
  8. Proposar accions a la Taula de Regidors i/o directrius a possibles línies de treball.
  9. Definir els eixos i accions a realitzar per l’Oficina Jove.

Els destinataris, recursos i avaluació de les actuacions aniran en funció d’allò que es programi i es realitzarà de manera conjunta en la propera Taula que se celebri un cop finalitzada l’actuació. L’edat dels destinataris a qui s’adreçaran les accions aniran dels 12 als 25 anys, exceptuant aquells programes de Joventut que puguin allargar l’edat dels destinataris, i que sempre seran menors de 30 anys.

La Taula Tècnica garanteix que les accions en les quals participa la Taula estaran a disposició de tots els municipis de la comarca, segons els preus i actuacions que es deriven del protocol establert en la reformulació del projecte d’Oficina Jove del Baix Empordà i que hauran d’estar prèviament aprovats pel Ple del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Les reunions de treball es realitzaran una vegada al mes, o en altra periodicitat que s’acordi, establint semestralment el calendari de reunions. Aquestes trobades es realitzen de manera itinerant als diferents punts d’informació juvenil de la comarca del Baix Empordà. A cada reunió el tècnic de Joventut del municipi on es realitzi la trobada n’aixeca acta. Així mateix, al final de cadascuna s’establirà l’ordre del dia de la següent reunió. Les convocatòries, amb l’ordre del dia previst en la següent reunió, es convocaran des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà. Juntament amb la convocatòria es farà arribar l’acta de la reunió anterior. Els períodes per establir calendari de reunions seran: desembre (per a les reunions de gener a juny) Juny (per a les reunions de setembre a desembre).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajuntament de La Bisbal d'Empordà
 
Casa Consistorial
Plaça del Castell, 10
17100 - La Bisbal d'Empordà 
Tel: 972 640 975 / 972 640 976
Fax: 972 643 186
Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 14 hores

Pavelló Municipal
Àrea d'Esports
Avinguda Mas Clarà,1-21 
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 642 198
 
Torre Maria
Àrees de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local
c/Aigüeta, 17
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 646 806
Oficina de Turisme
Tel: 972 645 500

Oficina de Turisme
c/Aigüeta, 17
Tel: 972 645 500

Castell Palau
Oficina de Turisme
Pl.Castell, s/n
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 645 166
 
El Mundial
Àrea de Cultura, Oficina de Català, Aula de dibuix i Escola de Música
c/Estació, 2-10
17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel: 972 642 593

Biblioteca Lluïsa Duran
c/ Passeig Muriel Casals, 28
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 64 21 79
 
Escoles Velles
Àrees d'Ensenyament, Joventut, Casal de Joves i Aula d'Adults
c/1 d'octubre de 2017, 16-24  17100 - la Bisbal d'Empordà
Tel. Ensenyament:  972 646 737
Tel. Joventut: 617558990


Residència Geriàtrica Municipal Zolio Feliu
C/Hospital, 7
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 64 01 10
 
Ajuntament Vell
Àrees de Acció Social i Ciutadania, Àrea de Comunicació i Noves Tecnologies i Ràdio Bisbal
Carrer de les Mesures, 17
17100 - La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 640 975 / 972 640 976
Fax: 972 643 186
Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 14 hores
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies