Municipi

Entitats

Des del 2011 està actiu el Registre d’Entitats de la Bisbal d’Empordà amb l’objectiu de desenvolupar una de les propostes que recull el Pla Director de Participació Ciutadana (PDPC), aprovat per l’Ajuntament de la Bisbal l’any 2009.
Concretament la creació del Registre d’Entitats es recull a la línia estratègica 4, que fa referència al teixit associatiu i les relacions amb l’Ajuntament. En aquesta línia estratègica, es
És per aquesta raó que us demanem un seguit de dades referides a la vostra associació o entitat:
– Els estatuts de l’associació (document electrònic tipus word, pdf amb els estatuts).
– Número d’inscripció en el Registre General d’Associacions al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.
– Nom de les persones que ocupen càrrecs directius i forma de contacte (telèfon i correu e).
– Nom de les persones i forma de contacte (telèfon i correu e) interlocutores en funció dels temes (p.ex., per parlar del tema x cal parlar amb la persona y; i així successivament quan s’escaigui).
– Domicili social.
– Programa d’activitats de l’any en curs.
– El número de socis.
Aquesta informació s’ha d’adreçar a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. És molt important que la informació sigui correcta i actualitzada ja que és la que es prendrà de base a l’hora d’atendre peticions de subvenció, signatura de convenis i, en general, les relacions de cada entitat amb l’Ajuntament de la Bisbal.

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb l’Àrea de Comunicació i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal.

entitats
Club de Petanca la Bisbal
Club Tennis La Bisbal, Centre Esportiu
Contacte: 972.645.568
Club Tennis Taula La Bisbal
Adreça: Av. Mas Clarà, s/n (Pavelló Municipal) 17100 LA BISBAL D'EMPORDÀ
Contacte: 686 38 70 80
Colla Carnavalesca Sense Vàlvules

Associació sense ànim de lucre que centra la seva activitat en els preparatius d'una carrosa per a fer disfrutar a petits i grans dels Carnaval de la nostra zona. Per aconseguir els recursos econòmics que fan falta per l'activitat, l'associació, juntament amb Arpa de Bec, organitza 2 jornades d'inflables per a nens i nenes de La Bisbal i rodalies.

Adreça: C. del Convent, 68 17100 la Bisbal d'Empordà
Horari: de 9h a 21h
Comissió de Reis

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal.

Cor Carreras Dagas

El Cor Carreras Dagas de la Bisbal d’Empordà és un cor mixt que neix el gener de 2005 amb el nom de Noves Veus com a Curs d’inici al Cant Coral de l’Aula d’adults de l’Ajuntament de la Bisbal. L’any 2010 els cantaires van fundar l’associació Cor Carreras Dagas, en homenatge a l’il·lustre músic gironí que s’establí a la Bisbal el 1880 i que durant vint anys contribuí al desenvolupament cultural i musical de la vila.

El repertori del Cor Carreras Dagas és ampli i variat, i presta especial atenció a la recuperació d’obres del mestre que dóna nom al Cor. Seguint la tasca cultural del mestre Joan Carreras i Dagas realitzada a la Bisbal, el Cor se sent molt implicat al poble, és per això que periòdicament organitza concerts solidaris en benefici d’entitats bisbalenques, tallers de caramelles i serenates per donar la possibilitat a tots els bisbalencs de gaudir cantant, així com col·laborar amb altres associacions sempre que els ho demanen.

Des de la seva fundació, l’Albert Morcillo n’és el director.

Adreça: Penya Bisbalenca, 42 - 17100 la Bisbal d'Empordà
Contacte: Gemma Alemany Figueras 652949777
Horari: de 9h a 21h
E.S.P.O.C.

Entitat organitzadora de la Caminada Nocturna a les Gavarres (agost)

Educació Líquida

Els fins de l'associació són: reflexionar sobre l'educació en el món actual en l'anomenada Societat del Coneixement i Societat Líquida i implicar tots els agents en el canvi educatiu

Adreça: Carrer del Convent, 70 - 17100 la Bisbal d'Empordà
Contacte: Marta Silvestre
Educal

Educadors Catalans amb Amèrica Llatina (Educal)

Adreça: C/ Pedró, 84 17100 La Bisbal d'Empordà
Els Dracs

Els Dracs de La Bisbal és una Associació Juvenil de Foc sense ànim de lucre, la qual està formada per més de dues-centes persones de totes les edats.

Es tracta d'una entitat que té com a objectiu principal organitzar diversos actes per la seva població oferint com a puntal el Correfoc anual que es duu a terme durant la Festa Major. A més a més, compta amb tres bèsties de foc, una de les quals és la rèplica del segon drac més antic de tot Catalunya. És per això que l'associació és convidada, tot sovint, a participar en diferents actes que es fan arreu del territori.

Com és obvi, els Dracs és una entitat cultural i tradicional catalana, ja que té com a punt de referència el foc, els correfocs i el bestiari festiu. Per tant, doncs, un dels seus objectius principals és difondre la cultura popular.

La varietat tan d'edat com de perfils socials de les persones que formen part de la colla, garanteix un caire obert i plural que es beneficia de la diversitat d'opinions i assegura la continuïtat dels Dracs en un futur.

Activitats:
Quina gastrònomica (Dates de Nadal), Calçotada popular (7 de Març), Festa de St. Jordi (25 Abril), Sopar popular de St. Joan (23 de Juny), Tronada (15 d’agost, 21:25h), Promenade du Dragon (15 d’agost, 21:30h), Correfoc (16 d’Agost, 22:00h), Ball de dracs mini (17 d’Agost, 18:30h), Correfoc xiqui (18 d’Agost, 22:00h), Ball de Nadal (25 de desembre, 23:30h).

Adreça: c/ Dr. Robert 5, 3er 1ª. 17100 La Bisbal d’Empordà
Contacte: Sergi Mont-ros: 655319449
Pàgina web: www.elsdracs.cat
Els Voltors

Els Voltors, és una entitat juvenil de la Bisbal d'Empordà que porta des de l'any 1996 organitzant actes lúdics, esportius i culturals per al jovent de la Bisbal i comarca.

Adreça: c/ Solidaritat, 43, 2n 4a 17100 la Bisbal d'Empordà
Pàgina web: www.elsvoltors.com
Escuderia Cop de Gas
Adreça: C/ Sant josep, 18
Contacte: Josep Janoher Ordoñez - 649795498
Horari: 13:00 / 15:00
Fira de Circ al Carrer
Pàgina web: www.firadecirc.org
Geganters de La Bisbal

Colla gegantera de la Bisbal d'Empordà

Grup de Dones de la Bisbal
Adreça: Pompeu Fabra, 20 - 17100 la Bisbal d'Empordà
Contacte: Marina Puig
Indilletres

Indilletres és la fira d’editorials independents que es celebra a la Bisbal d’Empordà. Durant el primer cap de setmana de desembre, s’organitzen taules rodones, debats, recitals poètics, concerts, tallers, vermuts literaris i moltes presentacions de llibres.

Indivendres

Indivendres és un col·lectiu bisbalenc que aposta per a propostes independents i alternatives de música en directe i altres disciplines artístiques.

Adreça: Prat de la Riba 61. 17100 La Bisbal
Contacte: Adrià Cortadellas - 650244011
Horari: Indiferent
Pàgina web: http://www.fitm.cat
Joventuts Musical de la Bisbal d’Emporda
Adreça: c/ Amor filial, 14 17100 la bisbal d'empordà
Contacte: Adela Piera
Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer
Mifas Baix Empordà
PAH La Bisbal d’Empordà

Grup d'ajuda mútua que treballa pel Dret a l'habitatge digne. Assessoraments col·lectius.

Adreça: Escoles Velles. C/ de l'U d'Octubre, 16-24, 17100 La Bisbal d'Empordà
Contacte: 638.30.21.17// 676.25.77.50