3 juny de 2019 a les 18:51

10 anys del Projecte Rossinyol a la Bisbal d’Empordà

|

El passat divendres 24 de maig la sala d’actes de les Escoles Velles va acollir la festa de cloenda del Projecte Rossinyol. El projecte de mentoria que a la Bisbal d’Empordà ja ha arribat a la seva desena edició. Es tracta d’un programa que impulsa la Universitat de Girona conjuntament amb l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. La comunitat d’estudiants universitària es converteix, durant uns mesos, en mentors i mentores de nens i nenes d’origen estranger dels diferents centres educatius del municipi.

Aquest any hi han participat un total de 6 persones mentores i 6 de mentorades. L’alumnat  6è i 1r i 2n d’ESO de les Escoles Joan de Margarit, Mas Clarà, Cor de Maria, Institut de La Bisbal i de l’Escola l’Empordanet. L’alumnat de la Universitat tenia orígens ben diversos: dels estudis de Magisteri, Psicologia, Història. Les parelles s’han anat trobant setmanalment i han fet sortides culturals i d’oci, tant a la Bisbal com a altres zones de la Comarca: al Castell Gala Dalí de Púbol, al Terracotta Museu, a la platja, al cinema o a la Universitat.

A l’acte de cloenda, Enric Marquès, regidor de l’Àrea d’Ensenyament, i Núria Felip, professora de la Universitat de Girona i representant del projecte, van ressaltar els valors que es potencien amb un projecte de mentoria com el RossinyolI tant petits i grans, com les famílies, van posar de manifest que ha estat una experiència molt gratificant on tots hi han après moltes coses.

L’objectiu que persegueix aquest projecte és que alumnes d’origen estranger del municipi, que tenen un potencial acadèmic important, puguin realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educatiu i lingüístic. Tot, a través de l’acompanyament i la guia d’alumnes que de manera voluntària els poden obrir portes a un món que d’altra forma hi tindrien difícil accés.