12 juny de 2018 a les 15:09

105 equips autoritzats van participar al 33è Rally Empordà de la Bisbal

La Bisbal d’Empordà va acollir el passat dissabte dia 26 de maig el tret de sortida del 33è Rally Empordà. L’esdeveniment, organitzat per l’Escuderia Baix Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal, tenia l’epicentre de l’itinerari al municipi. La prova era puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis i comptava amb l’assistència de 105 equips participants autoritzats.

Segons l’horari previst, a les 8.30 h, van començar les verificacions administratives i tècniques dels vehicles al Pavelló Firal. El primer participant va sortir a les 14.45 h del pòdium situat al passeig Marimon Asprer, on també hi finalitzaria la primera a secció a les 17.20 h, i, la segona, a les 20.55 h. Els trams cronometrats que es disputaven dues vegades els participants seran: la Ganga (6,34km), Santa Pellaia (7,40 km) i els Àngels (15,66 km).

El triomf absolut va ser per l’equip format per Xavier Domènech i Àxel Coronado, amb un Citroën DS3 R5. A la segona posició s’hi van classificar Josep Bassas i Manel Muñoz, al volant d’un Peugeot 208 VTI, que també serien els més ràpids entre els vehicles de dues rodes motrius i s’adjudicarie la Copa Pirelli. El tercer lloc de la general va ser per Joan Segú i Alberto Gil, amb un Citroën DS3 R3T. D’altra banda, Miquel Labarias i Cristian Muñoz, amb un Peugeot 208 R2, van endur-se el triomf en la Challenge Michelin.

El Rally Empordà era puntuable també per al Campionat de Catalunya de Promoció i, en aquest sentit, el triomf va ser per Ferran i Joan Aymerich que, amb un Ford Focus: van ser els dominadors de la cursa, especialment a partir de la segona passada per La Ganga. D’altra banda, entre els participants en el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d’asfalt, la victòria va ser per a Xavier Marín i David Cendra, amb un Peugeot 107 MAX. Ivan Labrada i Aina Serarols, amb un Peugeot 106 S16, van ser segons, i Jaime Abad i Àlex Valle, tercers, a bord d’un Peugeot 106 GTI.

El Rally Empordà era puntuable també per als participants de Regularitat. En la categoria de Regularitat Súper Esport el primer lloc va ser per a Joaquim Gummà i Joaquim Turón, amb un BMW 323. La segona posició va correspondre a Xavier Domingo i Jordi Vilagrà, amb un Porsche 911, mentre que el tercer lloc se’l va adjudicar Joan i Jordi Galtés, amb un BMW 325 E30.

Pel que fa a la Regularitat Esport el triomf va ser per a Antoni Verdaguer i Maria Jesús Mora, amb un Porsche 944 Turbo. La segona posició va ser per a José Luis Moreno i Isidre Noguera, amb un Seat 1430. El podi el completarien José Manuel López i Gerard Ferrer, amb un Volkswagen Scirocco.

El Volant RACC / Trofeu Mavisa el triomf va ser per a Jordi Salinas i el seu copilot Isaac Pujol. El segon lloc se’l va adjudicar l’equip format per Luka Larrosa i Brigitte Saurí. Sergi Francolí i Maria Salvo es van assegurar la tercera posició del podi i van vèncer entre els Júnior.