11 febrer de 2021 a les 17:54

14F: La Bisbal pren totes les mesures per unes eleccions segures

||

Aquest diumenge de jornada electoral, 14 de febrer, la ciutadania bisbalenca té garantides totes les mesures necessàries per anar a exercir el seu dret a vot: es garanteix ventilació, neteja i desinfecció i condicions per mantenir la distància de seguretat. Si bé es mantenen els col·legis electorals bisbalencs habituals, s’han reorganitzat amb alguns canvis dins dels espais dels mateixos edificis. Així, les meses que se situaven a l’antiga biblioteca del Miundial es col·locaran al vestíbul del teatre, les meses del Castell Palau s’instal·laran a dos espais separats, i a les Escoles Velles es muntarà una mesa a cada edifici. Les persones votants ja trobaran les corresponents senyalitzacions als exterior per tal que sàpiguen com accedir-hi.

Per votar amb seguretat es recomana portar el sobre, la butlleta i la identificació personal preparada de casa, haver consultat prèviament el col·legi electoral i mesa de votació que ens correspon i quina és la franja recomanada de vot (de 9 a 12 h, els col·lectius de risc; de 12-19 h, votants no pertanyents als col·lectius de risc ni en quarantena; i de 19-20 h, persones en quarantena -contagiats, contactes estrets i sospitosos-). Cal evitar anar acompanyats a votar, si és possible i no es necessita assistència. És obligatori dur mascareta i no es port retirar excepte si la mesa ho requereix.

Els membres de la mesa no tocaran la identificació personal ni el vot, només hi haurà una persona votant per mesa -llevat que necessiti assistència-. Els interventors/es i apoderats/es mantindran la distància de seguretat en tot moment, mesura que cal que tothom respecti també en les cues a l’exterior i a l’interior del local electoral, on cal desinfectar-se les mans i evitar el contacte amb altres persones. En acabar, es prega que ningú es quedi pels volts del col·legi electoral per evitar aglomeracions.

A més a més, els membres de la mesa tenen l’opció de fer-se el test d’antígens al CAP Doctora Casaponsa fins el dissabte 13 de febrer. Totes les persones seleccionades per ser a la mesa (titulars i primers suplents i segons suplents), encara que no hagin rebut la citació per SMS de Salut, poden adreçar-se directament al seu CAP de referència, fins el dissabte 13 de febrer, duent la notificació que els acredita com a membres de les meses.