4 octubre de 2017 a les 15:51

20.000 persones es manifesten contra la repressió policial a la Bisbal

La Bisbal d’Empordà va viure ahir, dimarts 3 d’octubre, la mobilització més important de la seva història. Coincidint amb l’aturada de país, unes 20.000 persones van respondre a la convocatòria de Taula per la Democràcia i es van concentrar aquest dimarts a les 18h de la tarda davant de l’Ajuntament de la Bisbal. L’objectiu: denunciar la repressió policial que es va viure a Catalunya de la mà dels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre. 

L’acte, que es convocava a totes les places de les capitals de comarca del país, va seguir amb un recorregut per portar flors a tots els col·legis electorals del municipi durant el referèndum del passat 1 d’octubre. El recorregut va ser el següent: Castell, Biblioteca, Mas Clarà, Escoles Velles, Camp dels Capellans, Silos i, finalment, s’acabarà a la mateixa plaça del consistori.

La xifra d’assistents gira al voltant de 20 milers segons dades oficials dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local. I és que el seguiment de l’aturada de país vas ser massiu i, a la Bisbal, pràcticament absolut i completament transversal. Des del mateix consistori a les escoles del municipi, passant per entitats esportives, comerciants, pagesos o bombers: tots ells es van adherir a una jornada de protesta històrica que va transcórrer en absoluta normalitat i sense cap incident.