22 abril de 2019 a les 17:39

3.000 persones visiten l’Antic & Design Empordà, que tanca la XII edició consolidat com la referència del sector d’antiguitats i disseny d’interiors

Foto: Anna Pascual|Foto: Anna Pascual|Foto: Anna Pascual

Aquest tarda s’ha tancat la 12a edició de la biennal Antic & Design Empordà, un certamen que s’ha consolidat com la fira de referència al sud d’Europa per a antiquaris i dissenyadors d’interiors. Fins a 3.000 persones han visitat la fira durant els cinc dies d’obertura de la mostra, que ha aplegat un públic entusiasta amb la combinació  de brocanters, decoradors, interioristes, artesans, dissenyadors i restauradors.

Precisament aquesta conjunció de corrents artístics de diferents èpoques fa única aquesta fira que atreu visitants d’arreu de Catalunya, així com de procedència internacional. La major part del públic prové de la província de Barcelona, seguit de Girona. 

El 25% dels visitants ha comprat alguna peça, una aspecte molt ben rebut pels expositors, que valoren en gairebé 3 punts més que en l’última edició la seva satisfacció en l’apartat de vendes. Els expositors han ocupat els 700 m2 del pavelló firal de la Bisbal d’Empordà, havent de penjar els cartell de complet uns dies abans de l’inici de la mostra. Al moment de tancar la fira 4 de cada 5 expositors ha afirmat que segur que participarà a la propera edició de Antic & Design Empordà, i han establert la seva satisfacció general de la fira en 7’60 sobre 10 punts, una dada que el 2017 va quedar als 6’80 punts.

De les enquestes obtingudes dels visitants se’n conclou l’atracció que genera aquesta convivència de les peces d’època en ambients contemporanis. Precisament aquesta combinació natural de modern i antic ha fet evolucionar la fira els darrers anys, captant l’important creixement del disseny i l’interiorisme dins del sector de les antiguitats. Un 61% dels enquestats ha valorat la fira amb un 5 sobre 5, i un 22% la puntua amb un 4 sobre 5. La meitat dels visitants són repetidors, i un 65% ha aprofitat per visitar algun altre punt de la Bisbal d’Empordà.  

La fira ha acollit una selecta i variada mostra de mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional.  També han tingut bona acceptació les activitats paral·leles que s’han organitzat, com una visita guiada a la mostra o un taller d’estudi dels mobles, a través de la Fundació Mascort o un divertit joc de pistes de l’Associació Estudi del Moble. L’Associació de Ceramistes de la Bisbal també hi ha disposat d’un espai, on ha exposat les peces més contemporànies i les que els diferents artesans del municipi han creat exclusivament per aquest esdeveniment.