3 juliol de 2015 a les 9:49

3 de juliol Dia internacional lliure de bosses de plàstic

No demaneu bosses d’un sol ús i fomenteu la bossa reutilitzable, carretó…: Avui és el Dia Internacional Lliure de Bosses!

La bossa de plàstic està considerada com el símbol emblemàtic de la cultura d’un sol ús, del malbaratament i la demostració d’un consum abusiu i innecessari. 

Són inqüestionables els impactes ambientals associats a l’excessiu consum de  bosses d’un sol ús, ja que comporta un consum innecessari de recursos limitats, com són, per exemple, el petroli o l’energia utilitzada actualment per fabricar-les i/o distribuir-les. 

Moltes bosses s’abandonen, afecten la fauna i embruten el nostre entorn i medi natural. Cada hora s’aboquen als mar 675.000 quilos d’escombraries, la meitat són plàstics, que tot i tenir una vida mitjana útil de menys de 12 minuts, poden trigar a degradar-se fins a 500 anys. Actualment el plàstic és el major residu marí. Les bosses de plàstic són trampes mortals per a la fauna marina, les aus i les tortugues, espècies essencials per a l’equilibri dels ecosistemes marins. La majoria de les morts en aquest medi es produeixen per embolic o ingestió.