19 desembre de 2013 a les 11:02

3a Marató de donació de sang de la Bisbal, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní i Forallac

La donació de sang és un acte cívic que serveix per demostrar el compromís solidari amb els altres. Gràcies a les donacions de sang els hospitals i clíniques poden practicar intervencions quirúrgiques a més d’aplicar tractaments mèdics que requereixen transfusions de sang.

Es necessiten aproximadament 1.000 unitats de sang diàries i, per tant, les donacions de sang han de ser regulars. Una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia i es calcula que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini durant la seva vida.

Malauradament, les donacions de sang han anat baixant considerablement en els darrers anys en el nostre territori i, especialment, en les últimes setmanes ens trobem en un període amb molt poca sang per afrontar les imminents dates especials de Nadal.

És per això que l’Ajuntament, el Banc de Sang i l’Associació de Donants han organitzat una Marató de donació de sang el dia 21 de desembre.

La donació de sang es farà al Pavelló Firal de la Bisbal de 10 a 14.30 i de 15.30 a 21 h. Allà mateix, a les 13 h, l’Associació El Trampolí farà una cantada de Nadales, i a partir de les 17 h hi haurà ball de gegants i Dracs amb els geganters i els Dracs de la Bisbal.

També hi haurà una unitat mòbil (autobús) al costat de l’Ajuntament de 17 a 21 h, molt a prop d’on se celebrarà el Gran Tió de Nadal organitzat pels Voltors de la Bisbal.

Per Nadal, que no falti sang per a cap malalt!