3 març de 2016 a les 10:32

8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

Avui és una jornada reivindicativa del feminisme i una jornada combativa contra un model de societat patriarcal encara vigent a tot el món, també a casa nostra.

Durant El Dia Internacional de la Dona Treballadora, es commemora la lluita de les dones per la seva participació en igualtat de condicions que els homes en el camp del treball i la societat en general. Aquesta data simbolitza la lluita per la Igualtat real entre els homes i les dones.

Fa més de 25 anys que el Grup de Dones de la Bisbal ha fet visible aquesta diada reivindicativa del feminisme, organitzant i desenvolupant activitats i denunciant totes les formes de masclisme, inclosos els micromasclismes que, sovint, ni tan sols percebem pel seu arrelament profund en la nostra quotidianitat.

Per tots aquests motius, us tornem a convidar a participar d’aquest dia a través de les diverses activitats que se celebraran al Pavelló Municipal. La proposta comença a les 9 de vespre amb tallers (trenes,fotografia,etc.) seguits de la projecció del documental “Connectades”, realitzat per un grup de noies joves de La Bisbal. Seguidament, gaudirem d’un sopar de germanor, on cadascú pot portar algun plat per compartir.

Des de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ens sumem a aquesta iniciativa i us animem a participar-hi activament. Alhora, aprofitem per felicitar al Grup de Dones de la Bisbal per mantenir aquesta iniciativa al llarg dels anys i continuar reivindicant la igualtat efectiva entre homes i dones.