12 novembre de 2015 a les 14:49

A la Bisbal no silenciem les víctimes

La Bisbal dedica el mes de novembre a la lluita contra la violència masclista

Sota el lema “A la Bisbal no silenciem les víctimes” hi ha previstos un seguit d’actes que es faran sentir tot el mes a diferents espais de la ciutat.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, El Grup de Dones de la Bisbal i el Servei d’Igualtat d’Atenció a les Dones organitzen un seguit d’accions que es duran a terme a la Bisbal durant el mes de novembre en motiu de la lluita contra la violència masclista.

Coincidint i adherint-se amb el manifest del 25 de novembre, data en que se celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la ciutat i les seves institucions manifesten el seu rebuig i condemna a qualsevol forma de violència masclista. I es farà sorollosament, en un clam per no silenciar aquesta lacra social, que destrueix tantes vides.

En tan sols un any, 20 dones han mort per violència masclista als Països Catalans. Una xifra que és part d’un fenomen tristament  més ampli i extens: el de la violència que sofreixen tantes dones, emparades per la privacitat de les seves llars.

Per aquest motiu, se celebraran un seguit d’activitats, entre elles un taller per a joves, un sector que pateix un alarmant augment de les situacions de violència masclista i noves formes d’exercir i patir aquesta violència, a través, per exemple, de les xarxes socials i altres vies de comunicació.

L’acte central de la campanya se celebrarà l’esmentat dia 25 a la plaça de l’Ajuntament, amb un repic de tambors, lectures i una encesa d’espelmes en record de les víctimes.  

Finalment el novembre contra la violència masclista, acabarà el dia 27 amb una xerrada que se celebrarà a l’Arxiu comarcal sobre el perfil cognitiu de l’home maltractador. El dia anterior, el 26, es realitzarà un taller a les Escoles Velles, sobre com afrontar allò que coneixem com a “micromasclismes”.