6 juny de 2018 a les 10:33

‘A la Bisbal obrim els armaris’: cicle de propostes pel respecte per la Diversitat sexual i de gènere (LGTBI)

El cicle d’activitats proposades des de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal i el SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà va arrencar la setmana passada. Les tres propostes tenen l’objectiu de vetllar per la igualtat entre les persones independentment de les seves preferències sexuals i/o afectives. El cicle s’emmarca entres les dates del 17 de maig, Dia Internacional contra LGTBIfòbia, i el 28 de juny, Dia Internacional de l’alliberament LGTBI.

El passat 1 de juny l’edifici de les Escoles Velles va acollir ‘Com construïm xarxa LGTBI al municipi? Experiència grup lesbianes Girona’, una xerrada a càrrec del Grup de Lesbianes de Girona. Les activitats prosseguiran el divendres 15 de juny, a les 19h a la plaça de l’Ajuntament, amb la xarrada i taller ‘Les realitats sexuals i de gènere viscudes des del poble’, a càrrec d’Elena Xifre. I culminarà el dijous 28 de juny, a partir de les 20h, a la plaça de l’Ajuntament amb una concentració, micròfon obert i pintada.

El juny del passat 2016 el Ple del consistori va aprovar una moció contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. I és que malgrat els avanços el camí que queda per recórrer encara és ben llarg. L’homofòbia i la transfòbia continuen sent una realitat ben present: arreu del món una vuitantena de països condemnen l’homosexualitat amb penes de presó; en vuit d’aquests països fins i tot amb la pena de mort. Encara queda molt camí per recórrer per tal d’esdevenir una societat on tothom estigui en les mateixes condicions a l’hora de viure lliurement qualsevol opció sexual o identitat sexual o de gènere i, en conseqüència, encara cal esmerçar esforços en la lluita per l’alliberament LGBTIQ.

Malgrat que el Parlament de Catalunya va aprovar l’octubre del 2014 la llei contra l’homofòbia i la transfòbia, encara queda la part més important: desplegar-la. Si bé la Generalitat hi ha de jugar un paper actiu, la implicació activa i compromesa dels Ajuntaments és imprescindible. I més encara quan succeeixen agressions com la que van patir dues persones al municipi de Berga per fer-se un petó en públic. Ara i sempre, cal rebutjar tota forma d’homofòbia, de transfòbia i de bifòbia!