15 novembre de 2013 a les 14:43

Acció de neteja del riu Daró a la Bisbal d’Empordà

En el context de la “Setmana Europea per a la Prevenció de Residus” El proper dissabte 23 de novembre es durà a terme una acció de neteja i  sensibilització sobre l’abandonament de residus al riu Daró.

L’acció, a la qual poden sumar-se totes les persones que vulguin participar, començarà a les 11 del matí. El punt de trobada és l’arbreda del carrer Puig d’en Vidal. Tots els voluntaris que participin en l’esdeveniment rebran una bossa reutilitzable de cotó orgànic i de comerç just.

El Daró és un riu típicament mediterrani que, amb els seus períodes d’assecatge i crescuda, atresora una rica diversitat faunística i unes excel·lents formacions de vegetació de ribera, raons per les quals és considerat un dels rius més ben conservats de Catalunya, per això està inclòs, en bona part del seu curs, a la Xarxa Natura 2.000. Malgrat tot, encara hi ha abocaments incívics de residus sense control en els seus marges que en malmeten l’estat.

Aquesta acció de neteja (retirada de residus) està promoguda per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, amb el suport del Consorci de les Gavarres i s’emmarca en les activitats de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus.

Amb aquesta acció lúdica i participativa s’inaugura la campanya “La Bisbal Desembruta -Convertim els residus en recursos”  que es desenvoluparà al nostre municipi durant els propers mesos. Aquesta és la primera campanya de sensibilització ambiental en crear un mapa virtual i en temps real de punts d’abandonament incontrolats de residus en un terme municipal. Tothom que vulgui podrà participar identificant punts d’abandonament de residus a través de la web catala.desembasura.org o mitjançant les aplicacions de la campanya per a IOS i Android, ja sigui al nucli urbà o a l’entorn natural del municipi.