19 juliol de 2013 a les 14:23

Aclariment respecte la noticia publicada al Diari de Girona el dimecres 17 de juliol de 2013

Òscar Aparicio Pedrosa, alcalde president de la Bisbal d’Empordà.

Davant les informacions aparegudes en algun mitjà de comunicació recollint les manifestacions del portaveu del grup municipal d’ERC, el Sr. Lluís Sais, en relació amb la davallada de la partida pressupostària dedicada als Serveis Socials, em veig en l’obligació d’explicar la realitat del pressupost 2013 de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, tal com vaig realitzar en la sessió plenària del passat dimarts dia 16, tot i que certs mitjans han preferit ignorar-la.

En el pressupost municipal 2012, la partida pressupostària dedicada als Serveis Socials va ser de 196.000 euros, si bé cal tenir en compte, com bé coneix el Sr. Sais, que prop de 23.000 euros es varen pressupostar i varen ser utilitzats per pagar una factura al Consell Comarcal de l’any 2007, que el govern encapçalat pel Sr. Sais, i amb la Regidoria de Serveis Socials depenent d’ERC, va deixar conscientment quatre anys en el calaix d’impagats. Per tant, la partida real del 2012 fou de 176.000 euros, un 1.73 % del pressupost.

Enguany, la suma de partides destinades a Serveis Socials en el pressupost municipal és de 181.000 euros, un 1.8 % del pressupost. Aquesta quantia es reparteix en el pagament dels Serveis Socials, ajuts d’urgència, serveis d’atenció domiciliària, conveni amb Càritas, SIAD, GRAMC… Tot això sense tenir en compte les partides destinades a ocupació i formació ocupacional que enguany superaran els 200.000 euros, partides pràcticament inexistents en l’anterior legislatura.

Oblida també el Sr. Sais altres mesures adreçades a pal·liar els efectes de la crisi en la nostra ciutadania que s’han implementat en el darrer any i mig. A mode d’exemple, es poden enumerar: rebaixa en els tipus impositius municipals, principalment una baixada del 5% en el tipus que grava els béns immobles, trencant la tendència de l’anterior legislatura; pagament a 30 dies als proveïdors municipals respecte als 120 dies de l’any 2011; creació de la taula tècnica d’intervenció social, impulsada per aquest govern, la primera reunió de la qual es va produir el passat 29 de maig, etc. Aquestes mesures demostren la voluntat, l’esforç i la tenacitat de l’actual govern municipal per lluitar contra els efectes de la crisi que afecta els nostres conciutadans.