29 gener de 2015 a les 14:16

ACOMPANYAMENT DE L’IOC (Institut Obert de Catalunya)

||||||

A partir del curs 2013-14, l’Institut de la Bisbal va començar a ser centre de suport de l’IOC i des d’aquest moment ofereix assessorament a totes les persones que estudien a distància.

Una de les necessitats detectades en el context actual són els joves que han sortit de la formació reglada de l’Institut sense obtenir el Graduat d’Educació Secundària (GES) i que volen acabar els seus estudis. També es troben algunes persones adultes que no varen continuar els seus estudis un cop acabada l’EGB (Educació General Bàsica) i que ara veuen la necessitat d’obtenir els estudis bàsics actuals de GES per trobar feina o bé ampliar els seus estudis fent un Cicle de Formació Professional de Grau Mitjà per tal d’obtenir feines més ben remunerades.

És per això que, des de les àrees de Joventut, Educació i Serveis Socials vam iniciar el mes de febrer del 2014 el projecte Acompanyament de l’IOC que consisteix a donar suport a aquests joves i adults que estudien a través d’aquesta formació virtual per treure’s el GES.

El suport presencial que proporciona l’Acompanyament de l’IOC és una bona eina per a aquells joves, i no tan joves, que necessiten motivació per poder estudiar sense assistir a classe. S’intenta estimular la falta d’habilitats per a l’aprenentatge fent un seguiment dels avenços dels usuaris, amb la seva assistència i amb alumnes que estan en condicions molt semblants.

Les places per a aquest projecte estan limitades a 15 alumnes de la Bisbal d’Empordà i es realitzaran a la sala d’informàtica de l’edifici municipal d’Escoles Velles els dimarts de 15 a 17 h, els dijous de 16.30 a 18.30 h i els divendres de 10 a 12 h. Cal inscripció per poder assistir a aquest servei gratuït.

El primer trimestre es van inscriure 15 alumnes i en van aprovar 10. Els suspesos i els que van abandonar s’han tornat a matricular per seguir endavant amb la seva formació, ja que estan molt motivats. Per al segon trimestre tenim els 15 alumnes antics, més 6 alumnes nous que han fet la preinscripció.

Les preinscripcions al projecte Acompanyament IOC es fan en els mateixos períodes que la matrícula de GES a l’IOC a les àrees de Joventut i Educació de l’edifici municipal Escoles Velles de l’Ajuntament de la Bisbal.

Aquest projecte està subvencionat, parcialment, pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.