1 desembre de 2014 a les 11:43

Actes de commemoració del dia internacional contra la violència envers les dones

|

Sota el context del Dia Internacional contra la Violència envers les dones, el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de la Bisbal, conjuntament amb el Grup de Dones de la Bisbal i amb la col·laboració especial de l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal del Baix Empordà, va organitzar la representació teatral Los cuentos Lila de Nunila.

L’acte va tenir lloc el diumenge 23 de novembre al recinte del Mundial i hi van assistir una seixantena de persones.

Els assistents van poder gaudir d’una aposta atrevida i transgressora, un espectacle de contes feministes en clau de clown per a un públic jove i adult. Aquests eren contes trencadors per tal de fer reflexionar des de l’humor i la ironia sobre la realitat sexista que vivim i per sensibilitzar en contra dels estereotips de gènere i el mite de l’amor romàntic.

Tanmateix, i formant part de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les dones, el dimarts 25 de novembre va tenir lloc una xerrada col·loqui a càrrec del Sr. Víctor Correas Sitjes, magistrat del Jutjat de violència sobre la dona de Girona. L’acte va ser presentat per la Sra. Teresa Seseres, membre del Grup de Dones de la Bisbal. La xerrada es va basar en la intervenció des de l’àmbit jurídic en casos de violència de gènere. Aportant dades estadístiques i una reflexió crítica sobre el moment actual en relació amb el procés de protecció a les víctimes de violència, el públic va poder gaudir d’un acte d’interès social, proper i amb un llenguatge planer que va donar lloc a múltiples intervencions en format de dubtes i expressions dels assistents. 

Per cloure la jornada, el grup musical bisbalenc “Yes the music” va oferir un concert als assistents amb el títol de “Cantem per la Igualtat”.

El SIAD de la Bisbal d’Empordà té com a objectiu potenciar la igualtat entre totes les dones i homes del municipi, així com donar atenció, informació i orientació en tots aquells temes d’interès per a les dones i assessorament sobre ajuts, subvencions i recursos per a dones i entitats del municipi. Aquest conjunt de serveis i activitats s’emmarquen en el projecte de desenvolupament de polítiques actives que realitza el municipi per fomentar la igualtat efectiva de drets i oportunitats entre homes i dones. Tanmateix, el Grup de Dones de la Bisbal pretén anar de la mà d’aquestes activitats sensibilitzadores i alhora reivindicatives relacionades amb la igualtat de gènere, la violència domèstica i els drets de les dones.