31 maig de 2019 a les 9:07

Activitats bisbalenques amb motiu de la Setmana de l’acolliment familiar a Catalunya

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) organitza la Setmana de l’acolliment familiar a Catalunya: del 31 de maig al 8 de juny. La proposta tindrà presència a la Bisbal, on duran a terme algunes activitats amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Baix Empordà i amb la col·laboració amb la Fundació Infància i Família i les altres entitats que col·laboren amb la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de l’acolliment.

Així la capital baixempordanesa esdevé un dels municipis de comarques gironines implicat amb la Setmana de l’acolliment familiar a Catalunya: acollirà dues propostes adreçades a promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció per conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’augmentar el nombre de famílies d’acollida a Catalunya. Del 3 al 8 de juny acollirà una exposició de fotografies sobre l’acolliment familiar a la Biblioteca Lluïsa Duran. El tret de sortida serà el dilluns 3 de juny, a les 20 h, quan la Biblioteca viurà una xerrada informativa sobre acolliment familiar.

L’acolliment és una de les formes d’ajut i protecció als infants i adolescents que es troben en una situació de vulnerabilitat que fa que hagin de viure fora de la seva família. L’acolliment ofereix una alternativa a aquests infants. És una mesura temporal per oferir-los el millor entorn possible per créixer fins que la seva família resolgui les dificultats que l’impedeixen d’ocupar-se’n. Es pot trobar més informació a acolliment.gencat.cat i al web de la Fundació Infància i Família.