8 juny de 2022 a les 15:35

Actuació als plàtans del passeig Marimon Asprer de la Bisbal per preservar la seguretat viària

Avui s’han dut a terme diverses tasques de manteniment als plàtans del passeig Marimon Asprer de la Bisbal. L’actuació no ha estat una poda, sinó una retirada de branques seques i d’un arbre mort  per raons de seguretat, abans que l’espai aculli actes com, sense anar més lluny el cap de setmana vinent, el 60è Aplec de la Sardana o el 40è aniversari de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló.

El passeig Marimon Asprer té una llargada de 320 metres on hi ha una arbreda de 94 plàtans alineats en dues fileres paral·leles. A dia d’avui, el 60% dels plàtans dels passeig Marimon Asprer (56 exemplars dels 94 que hi ha) mostren una vitalitat decadent i unes perspectives de futur reduïdes, per sota del valor “mitg”; destacant 18 arbres amb vitalitat “baixa” i 8 arbres amb vitalitat “molt baixa”.

Segons explica l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la darrera inspecció visual de l’estat de l’arbreda (maig de 2022) determina que hi ha: 1 plàtan mort, 4 plàtans molt deteriorats i 5 plàtans amb branques grans seques. És per això que, per motius de seguretat viària s’ha ordenat  retirar l’arbre mort i eliminar les parts mortes dels 4 plàtans més deteriorats, així com de tallar les branques seques que representin un risc de caiguda al passeig Marimon Asprer.