14 maig de 2024 a les 8:36

Actuació de sanejament preventiu dels plàtans del passeig Marimon Asprer per raons de seguretat

En els darrers 3 anys la pluviometria registrada a la Bisbal d’Empordà ha estat molt per sota de la mitjana i això ha afectat a la vitalitat de l’arbrat públic de la ciutat que no ha disposat de suficients recursos hídrics per fer front a l’esforç que implica la brotada primaveral. Alguns arbres s’han assecat totalment i d’altres parcialment, deixant al descobert branques seques que tard o d’hora poden caure a terra.
Els 94 plàtans del passeig Marimon Asprer, no han estat una excepció i també han patit les conseqüències d’aquesta secada perllongada, i agreujada pel fet que el 60% d’aquests plàtans ja mostraven una vitalitat decadent abans de la sequera, conseqüència de la coronació de la capçada que se’ls hi va practicar l’any 1972.
Per evitar la caiguda accidental de les branques seques l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal ha procedit, a través d’un empresa especialitzada, a la poda selectiva de tot el brancatge sec de la plataneda del passeig. Alguns exemplars han mort i caldrà restituir-los.