13 octubre de 2015 a les 12:23

Actuació municipal per foragitar els estornells del Passeig

El divendres 25 de setembre l’empresa “Falconers Iberia”, per encàrrec de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, va iniciar l’activitat ja recurrent en els darrers anys, de foragitar els estornells que venen a pernoctar en els plàtans del Passeig Marimon Asprer i del carrer Agustí Font.

La gran concentració d’aquestes aus a la vesprada (de varis milers) provoca l’embrutiment del paviment, dels vehicles estacionats, del mobiliari urbà i afectacions als comerços i habitatges de la zona.

Aquesta empresa especialitzada en falconeria utilitza aus rapinyaires ensinistrades per caça i espantar els estornells (a part de focus de llum i petards). En el cas de la Bisbal d’Empordà es valen d’un Aligot de Harris (Parabuteo unicinctus), un rapinyaire  d’origen americà.

Aquesta espècie gaudeix d’una gran popularitat dins la falconeria gràcies al seu caràcter sociable i a la seva intel·ligència. La seva perfecta adaptabilitat als nous entorns ha fet que sigui criada en captivitat en diversos centres d’arreu del món. En moltes ciutats europees s’utilitza per a espantar coloms i estornells, i en molts aeroports per espantar els ocells que posen en perill els avions (i la seva tripulació) durant els aterratges i els enlairaments.