27 febrer de 2018 a les 10:04

Actualització del NEUCAT: risc per nevades i suspensió del transport escolar

Segons la darrera actualització de la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació de risc per nevades. 

És per això que, tal com ha determinat el consell assessor, se suspèn el transport escolar per demà, dimecres 28 de febrer, a tot Catalunya. Tot i això els centres educatius romandran oberts en situació de no normalitat lectiva: es demana no substituir el transport escolar per mobilitat particular. A més a més s’ha restringit la circulació de camions (de més de 7,5 tones) a tot el territori des de les 16h.

D’altra banda, es prioritzarà reprogramació sanitària de pacients que no puguin arribar als centres sanitaris o hospitalaris, per la nevada. Es recomana anul·lar les activitats esportives i extraescolars a partir d’avui a la tarda.

Es poden consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a través d’aquest enllaç. Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que s’estigui contínuament informat de les restriccions a camions que es puguin produir, a través del web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit. S’emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de la situació d’emergència.