21 gener de 2020 a les 11:24

Actualització: Sorea continua treballant per restablir amb normalitat el servei d’aigua a través de la xarxa habitual

||

La canonada principal de distribució d’aigua potable es va esquerdar a l’encreuament entre el carrer Nou i el carrer del Morró durant aquest període de pluges.
Quan es va detectar, vora les 22h d’ahir dimarts, per restablir el servei de manera provisional, es va derivar l’aigua a través d’una conducció secundària. La canonada substitutòria té menys capacitat, és més petita i per això l’aigua potable arriba amb menys pressió a les llars bisbalenques (si és que hi arriba). Aquests dies les persones usuàries poden notar que de les aixetes del municipi en surt aire juntament amb l’aigua. Això és perquè les canonades de la xarxa de distribució local van buidar-se i, encara ara, es van omplint a poc a poc.

A hores d’ara, l’equip tècnic de Sorea continua reparant la canonada principal que es va danyar ahir per tal de tornar a abastir tot el municipi a través de la xarxa habitual i dotada de més pressió. Segons informen, els sectors més allunyats del centre de la Bisbal són els més afectats per la poca pressió que ofereix la via provisional de distribució municipal d’aigua. Es preveu que a les 16 h s’haurà restablert tot el servei.

Malgrat tot, cal recordar que el municipi segueix en alerta i amb els plans d’emergència activats. I, des del consistori, es vol aprofitar per agrair la feina que està fent l’equip tècnic de Sorea per restablir els servei municipal d’aigua.