15 març de 2022 a les 9:28

Agraïment per la resposta a la campanya de recollida de productes per a la població d’Ucraïna i altres vies d’ajuda

Ahir va fer 10 dies que va finalitzar la campanya engegada per l’Ajuntament de la Bisbal per tal de fer recollida de productes de primera necessitat per ajudar la població d’Ucraïna. En aquest sentit, el consistori bisbalenc vol fer un agraïment públic a la ciutadania, entitats, empreses, l’Associació de Protecció Civil de la Bisbal d’Empordà i a tothom que va fer possible la logística. Sumant-ho a les iniciatives privades d’entitats diverses de la Bisbal i rodalies, es van recollir més d’una trentena de palets que aniran dirigint-se gradualment cap a Ucraïna. 

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya ha habilitat un apartat web, juntament amb dos números de telèfon d’informació sobre el conflicte a Ucraïna amb atenció també en ucraïnès: el 900 500 912 i el +34 93 273 46 00 (si es truca des de l’estranger). Alhora també es pot trobar informació per a persones que vulguin col·laborar amb la població ucranïana, ja sigui enviant ajuda econòmica, acollint, oferint feina, oferint acompanyament, oferint serveis de traducció, etc. També hi ha un apartat dirigit a empreses afectades, explicant mesures per mitigar els efectes de la guerra a les empreses catalanes a Ucraïna.

A la Bisbal aquesta setmana es preveu que arribin les primeres persones refugiades procedents d’Ucraïna i l’àrea consistorial responsable és l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament, que actua com a punt d’acollida al municipi: s’hi pot contactar a través del telèfon 672189893 i al correu electrònic acciosocialiciutadania@labisbal.cat. És a l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17) on es gestiona la primera acollida: es fa la gestió d’allotjaments per a persones refugiades, manutenció, ajuda psicològica, tramitació de l’escolarització d’infants i joves, servei de traducció i assessorament jurídic, entre d’altres. Alhora, també s’atenen els oferiments solidaris de la ciutadania.