2 maig de 2018 a les 10:50

Alumnes de l’escola de Forallac s’escriuen cartes amb persones grans del geriàtric Zoilo Feliu

|

Un any més s’ha dut a terme satisfactòriament: les persones grans residents al geriàtric municipal Zoilo Feliu i l’alumnat de cinquè de primària de l’escola de Forallac s’han escrit cartes. És un projecte que ajuda els avis a relacionar-se i fomenta els valors a l’alumnat.

La inciiciativa va arrencar l’any passat quan dos professors de l’escola de Forallac, Lluís Vilar i Marc Quer, el van impulsar per treballar els valors. Mar Lavado, educadora social del geriàtric, en van veure el potencial. El treball es fa seguint una metodologia. Després d’un primer contacte, on professionals del geriàtric expliquen als alumnes què és un centre d’aquestes característiques i quina tipologia d’usuaris hi ha, com ara residents amb problemes de memòria, es treballa amb els avis. Les cartes, a banda dels noms, també incorporen vivències personals, en el cas dels avis, de com es vivia abans.

Però va ser el passat dimecres 25 d’abril quan va arribar la part més fascinant del projecte: quan ambdues bandes de cartejats es van trobar al geriàtric. L’alumnat va visitar algunes de les persones grans i les seves famílies de la residència amb qui s’havien escrit. Va ser una vetllada carregada d’emocions: l’alumnat va portar fotografies per explicar quines eren les seves aficions, gustos, origen i fins i tot un detall per cada persona gran. Tot va concloure amb un aperitiu al jardí de la residència per tal d’acabar de compartir experiències.

Les relacions intergeneracionals són molt positives ja que els joves aporten optimisme i les persones grans experiència i saviesa. Un projecte, unes cartes, que ens proposen parlar del passat per mirar de construir un futur amb valors i sense barreres.