10 novembre de 2021 a les 18:52

Ampli ventall d’activitats al Punt de Trobada per a la gent gran de la Bisbal d’Empordà

|

El Punt de Trobada per a la gent gran continua oferint un ampli ventall d’activitats destinades a persones de més de 60 anys que visquin a la Bisbal i tinguin ganes de participar-hi i, alhora, crear xarxa social. Les activitats es van ampliant depenent dels interessos i inquietuds de les persones participants que hi assisteixen. L’objectiu és promoure una oferta plural d’activitats que s’ajustin als seus interessos, estimuli la seva participació dins la comunitat i així poder gaudir d’un envelliment actiu fomentant la convivència, les relacions intergeneracionals i la motivació personal.

Així, actualment s’està fent un taller de psicoestimulació els dilluns i dimecres de 10 a 12 h: a dia d’avui compta amb 25 persones inscrites repartides entre ambdós dies. També s’ha iniciat un grup de jocs de taula conduït per un voluntari els dijous a la tarda de 15.30 a 18 h: es juga a jocs com el romicube, el tridòmino, el crodòmino o el parxís, i actualment ja hi ha 9 participants inscrits.

També cal fer esment d’altres activitats que s’han anat duent a terme periòdicament com les sessions d’astronomia a la Biblioteca Lluïsa Duran. A la que es va fer el 18 d’octubre es va poder visionar l’astre rei: el Sol, essent una experiència motivadora i enriquidora per a les persones participants. Aquesta activitat pretén visionar altres elements astronòmics (planetes, estrelles, constel·lacions) i està conduïda per una persona aficionada a l’astronomia que fa bones explicacions i facilita un telescopi professional per tal que es pugui contemplar l’astronomia en bones condicions

I, sense anar més lluny, demà, dijous 11 de novembre, arrenca un club de lectura liderat per una persona voluntària experta en literatura. Les persones participants es trobaran cada dijous per comentar les novel·les que es van llegint.

Totes les activitats que es fan al Punt de Trobada per a la gent gran són totalment gratuïtes. Les persones interessades en participar-hi poden contactar-hi al telèfon 674655113 o al correu electrònic gentgran@labisbal.cat. Es pot consultar més informació a través d’aquest enllaç web.