20 abril de 2020 a les 17:08

Àmplia oferta cultural en línia per celebrar un Sant Jordi en confinament a la Bisbal

|

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha coordinat una programació cultural online que inclourà un ampli ventall d’activitats per tal que bisbalenques i bisbalencs puguin celebrar la Diada, en confinament i des de casa. Les propostes es podran seguir online a través de la pàgina de facebook del consistori i arrencarà a les 9 h del matí i finalitzarà al capvespre. A més a més, a través del web municipal es poden consultar els serveis de venda en línia i/o encàrrec de llibres i roses que es distribuiran a domicili durant tota la jornada. L’objectiu: mantenir l’esperit de la diada al municipi, malgrat la situació actual per l’estat d’alarma.

La programació arrencarà ben d’hora, a partir de les 9 h del matí, que serà quan es farà públic quina és l’obra guanyadora del Premi Empordà de Novel·la 2020. Enguany s’hi han presentat una trentena d’obres i el jurat que ha decidit qui mereix la tercera edició del guardó ha estat format per Neus Lloveras, Maria Teresa Calabús, Marià Sais, Joan Maria Puigvert, Josep Pastells, Blai Maté i Jordi Imaz. 

A les 10 h les activitats continuaran amb la publicació d’un vídeo d’un conte de Sant Jordi que han fet amb ombres xineses les educadores de l’Escola Infantil Municipal El Tren Petit, especialment pensat per la mainada. Seguidament, a les 11 h, es faran públics els textos guanyadors de l’edició d’enguany dels Jocs Florals Escolars i, a més, s’emetrà un vídeo de l’alumnat premiat recitant-los.

A partir de les 12 h del migdia arrencarà el primer concert: animació infantil a càrrec d’Albert Such. Seguidament hi haurà vermut musical, amb un concert en línia de la mà de Miquel Abras.

Quan acabi, a les 14 h, es faran públics els resultats del concurs fotoliterari bookface: cal tenir present que s’hi pot participar fins el dia abans de Sant Jordi i que els tres bookface que esculli el jurat seran premiats amb un val de 60 euros en llibres per bescanviar a la Bisbal. A les 15 h arribarà el moment de mirar enrere i rememorar fins a quatre diades de Sant Jordi dels anys 90 a la Bisbal: Xevi Codolà ha cedit un vídeo amb imatges de la Diada del 1992, del 1993, del 1994 i del 1995.

A partir de les 16 h es podrà seguir una visita virtual al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà, amb el guiatge de Carles Pongiluppi i la participació de Turismon. La ruta es farà a través de la plataforma Zoom i es podrà descobrir la història de l’edifici històric bisbalenc. Les persones interessades a seguir-la s’han d’escriure prèviament (el termini finalitza a les 14 h del mateix dijous de Sant Jordi) enviant un correu a turisme@labisbal.cat: rebran un correu electrònic amb l’enllaç des de connexió una hora abans de l’inici de la ruta virtual. 

Al cap d’una hora, a les 17 h, es podran visualitzar en línia fotografies de les obres que configuraven l’exposició de l’Escola d’Arts Plàstiques. La mostra, que inclou un ampli ventall de peces de l’alumnat dels professors Javier Garcés i Miquel Barceló, havia d’exposar-se a la Biblioteca Lluïsa Duran, però no s’ha pogut fer a causa de la situació actual d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus.

A les 18 h es reprendran els concerts en línia amb l’actuació de Jordi Serradell. Una hora més tard, a les 19 h, tindrà lloc la darrera actuació musical de la Diada d’enguany: la de Mazoni.

La programació cultural en línia finalitzarà a les 20 h, que serà quan es publicarà una exposició de fotografies dels balcons i finestres de la Bisbal que s’hagin ornamentat de Sant Jordi. Cal recordar que es poden decorar amb roses, llibres, dracs i qualsevol icona de la diada i que, si es fan arribar les fotografies a comunicacio@labisbal.cat, s’incorporaran al recull.

*Foto: Anna Pascual