9 octubre de 2019 a les 14:18

Ampliem la mirada: jornades de formació per a entitats, associacions i referents naturals de la Bisbal d’Empordà

||

Dissabte vinent arrenca el cicle Ampliem la mirada, un seguit de jornades de formació per a entitats, associacions i referents naturals de la Bisbal. La proposta, organitzada per l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament, inclourà un total de quatre sessions orientades a treballar eines d’intervenció en la resolució de conflictes, així com la consolidació d’una perspectiva social d’intervenció comunitària.

Les formacions, emmarcades en el projecte dinamització comunitària de l’àrea, tenen l’objectiu de continuar oferint espais de reflexió, debat i aprenentatge a l’abast de totes les persones que aporten el seu gra de sorra per millorar les relacions socials i les comunitats, a través de la cultura, el bon veïnatge, la cooperació, la inclusió social, la convivència o l’economia social. Les sessions, sempre tindran lloc el dissabte 12 (10 h), el divendres 25 (17.30 h) i el 26 d’octubre (10 h), i el 9 de novembre (10 h). 

Jordi Amenós serà l’encarregat d’encetar el cicle amb la proposta ‘Taller de narrativa terapèutica: el mite personal’, que vol reflexionar sobre de quina manera afecta la teoria de món de cadascú, amb preguntes que obriran espais interiors per tal que les persones presents vagin coneixent el seu propi mite. L’objectiu: revisar identitats, marcades en part pel conflicte narrat, conèixer-se millor i alliberar-se d’estructures que fan funcionar de manera repetitiva.

El cicle tindrà lloc a les Escoles Velles de la Bisbal (c/1 d’octubre de 2017, 16-24)  també inclourà un taller de teatre comunitari sobre diversitats i privilegis (a càrrec de la Xixa Teatre), una jornada sobre fiscalitat i cooperativisme per a entitats (a càrrec de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines), i un recorregut urbà amb perspectiva de gènere (a càrrec del Col·lectiu Punt Sis). Les places són limitades i cal fer inscripció gratuïta prèvia a través del telèfon 672 18 98 93 (trucada o missatge de Whatsaap).