3 abril de 2018 a les 11:04

Anna Clermont, la nova bibliotecària de la Bisbal

Biblioteca nova, bibliotecària nova. La nova Biblioteca ubicada a l’antic escorxador de la Bisbal (c/Agustí Font, 28) que va obrir les seves portes el desembre passat ja és una realitat i el seu dia a dia és d’allò més efervescent. Tot i això, la seva activitat no seria igual sense la incorporació de la nova bibliotecària. I és que, paral·lelament als treballs d’adequació de l’entorn i del trasllat del material, l’Ajuntament de la Bisbal va endegar un procés selectiu per contractar una bibliotecària (fins ara només hi havia personal auxiliar administratiu). Això va fer que el personal adscrit passés de dues a tres persones.

Ara bé, qui és la nova bibliotecària de la Bisbal? Qui portarà la batuta del flamant equipament es diu Anna Clermont (Girona, 1981) i és bisbalenca des de fa 10 anys. L’Anna és llicenciada en Història de l’Art per l’UdG i en Documentació per la UB, a més de postgraduada en Gestió de la Innovació i el Coneixement el les organitzacions a la UOC. Després d’una enriquidora experiència a la Biblioteca Municipal Iu Bohigas de Salt, l’Anna ha començat a dirigir la nova Biblioteca bisbalenca, on ha dissenyat un pla estratègic (2018-2020) que pretén convertir-la en un referent proper al ciutadà i en un agent actiu de la cultura local.

«Una biblioteca ha de ser un espai de relació i sociabilitat, un model d’inclusió social i un lloc on la informació i les tecnologies hi tinguin un paper destacat»,  declara Anna Clermont en el que, sens dubte, és tota una declaració d’intencions. Es pot consultar tota l’actualitat de la nova Biblioteca a través d’aquest enllaç al seu web.