1 agost de 2009 a les 13:29

Antònia Roig exposa al castell palau de la Bisbal aquest agost

“Es tracta d’una investigació personal, del descobriment i perfeccionament d’una altra tècnica, potser menys feixuga que la ceràmica, però que vol ser un mitjà d’enriquiment de la meva obra i de les experiències de la meva persona” assegura Antònia Roig sobre les obres que presenta en aquesta exposició. I afegeix que “la pintura és un mitjà més immediat que la ceràmica, un esbós es pot fer al moment, de manera que l’observador es converteix ràpidament en l’artista que s’expressa per mitjà dels seus pinzells”.

Antònia Roig Perera (Arbeca,1951) és diplomada en Arts Aplicades, especialitat
Ceràmica, per l’Escola Massana de Barcelona des de l’any 1973, data en què es convertí en professional autònoma amb taller propi i, més tard, l’any 1978, amb botiga pròpia per comercialitzar els seus productes. La seva activitat artesanal i comercial començà al barceloní barri d’Horta, continuà a Ullastret per, finalment establir-se a la Bisbal d’Empordà on obrí botiga l’any 1981 i l’any 2002 hi traslladà el taller.

Al llarg d’aquests anys i de manera discontínua, ha participat en diverses activitats amb l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà, com a professora o acceptant visites o alumnes en pràctiques. Ha participat en fires i exposicions i la seva activitat artesana ha estat reconeguda a concursos i exposicions, com la menció d’honor que li fou concedida a dues edicions diferents del concurs de disseny d’Expohogar. El mes de juny del 2003 va inaugurar una galeria de peça única al passeig de la capital del Baix Empordà.