2 octubre de 2020 a les 17:27

Aprovades inicialment les Ordenances Fiscals de l’any 2021, amb els vots de l’equip de govern

Al Ple Municipal d’aquest dimarts es va fer l’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals del 2021, aprovades amb els vots a favor de l’equip de govern. Des d’avui ja poden consultar-se en línia a través del web municipal. «Les ordenances aprovades inicialment són un exercici de realitat: tal com ens havíem compromès, vam presentar-les amb els estudis de costos corresponents», ha explicat l’alcalde Enric Marquès. «Aquests anàlisis de costos són el que permeten determinar si cal augmentar, mantenir o disminuir les tarifes i justificar-ho davant de la intervenció», ha afegit.

En aquest sentit, si bé l’estudi recomana incrementar la taxa de recollida d’escombraries un 7,5 %, l’equip de govern ha optat per ajustar-ho al màxim possible apujant-ho només un 5,5 %. «Som conscients que el servei de recollida d’escombraries té un cost considerable, i que toca treballar per implementar la recollida selectiva porta a porta, però ara per ara, els costos són els que són s’ha ajustat al màxim possible», ha argumentat Enric Marquès.

Un dels altres canvis destacats és la zona blava i zona verda del municipi. «El servei no es pot prestar de manera adequada des del consistori i es licitarà perquè el gestioni una empresa externa i el posi al dia: això no vol dir que es privatitzi, només es delega», ha explicat l’alcalde. Atès el corresponent estudi de costos, per tal de donar resposta a la ciutadania que no té aparcament i vol aparcar el seu cotxe a prop del domicili, s’ha optat per ampliar la zona verda. «Amb l’increment de la zona verda es dona resposta a la ciutadania que necessita aparcar a prop de casa seva, i la inicialment aprovada quota de 60 euros anuals, només representa 17 cèntims diaris per la zona verda».

Pel que fa la zona blava, si bé fins ara la ciutadania que paga l’impost de circulació a la Bisbal d’Empordà tenia una hora d’aparcament gratuït al dia al municipi, ara sempre es disposarà d’un 20 % de descompte. «La zona blava s’ha d’entendre com un aparcament temporal i cal remarcar que l’autèntic canvi de model no és recaptatori, sinó vol afavorir la mobilitat i la sostenibilitat», ha explicat Enric Marquès.

Acord per modificar per les Ordenances Fiscals per la crisi de la Covid-19
Al Ple Municipal d’aquest dimarts també es van aprovar provisionalment algunes modificacions a les Ordenances Fiscals 2020 motivades per la crisi de la Covid-19. L’acord, aprovat amb els vots dels grups polítics que configuren l’equip de govern i de Tots x la Bisbal, amb l’abstenció de la resta, incorpora algunes bonificacions, com la del 15% de la taxa de recollida, transport i tractament de residus municipals als locals comercials i de restauració (que s’aplicarà d’ofici i de forma exclusiva a tots els locals que han hagut de cessar temporalment l’activitat per no ser considerada essencial). També contempla que no es cobrin les taxes d’ocupació de via pública amb taules i cadires durant el segon trimestre de 2020 per tancament de l’activitat a conseqüència de la Covid-19. Pot consultar-se el document sencer amb totes les modificacions a través del web de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.