24 maig de 2013 a les 11:43

Armènia, la terra de Noè” tanca el cicle de xerrades Vol(t)em per… de l’Oficina de Català de la Bisbal”

Armènia és un país amb una història tan llarga com desconeguda per a la majoria de la població catalana. Ahir, però, l’estudiant d’elemental 3 Marine Yeghoyan, en va fer una presentació interessant i suggeridora.

Tot i que va renéixer com a estat l’any 1991, amb la caiguda de la Unió Soviètica, Armènia és un poble amb un passat fascinant, com ho demostra un alfabet de 39 lletres creat l’any 406 i que es manté vigent. Actualment hi viuen tres milions de persones tot i que n’hi ha més de deu milions a l’estranger.

La Marine va repassar la història més recent del país, com ara el genocidi que van patir a inicis del segle XX i en el qual van morir un milió i mig de persones. Els anys dins la URSS i les guerres amb els països veïns dels anys 90, també van formar part del repàs històric.

El paisatge muntanyós, el menjar, l’educació i la vida econòmica van ser altres temes protagonistes de la xerrada que, com sempre, va acabar amb un col·loqui entre els assistents.

La presentació va ser al Teatret, establiment col·laborador del programa Voluntariat per la Llengua. Armènia ha estat protagonista de l’última xerrada del cicle Vol(t)em, que s’ha encetat aquest curs 2012-2013 i que també ha acostat la realitat del Perú, França i el Marroc als bisbalencs. Sempre a través de les explicacions i punts de vista  de persones originàries del país, totes elles estudiants dels cursos de català.