23 juliol de 2019 a les 11:46

Arrenca el procés per elaborar el Pla Sectorial d’Enfortiment comercial urbà de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal enceta un pla per revisar el model de dinamització i de foment comercial actual que permetrà planificar sectorialment el comerç  en diversos àmbits. L’objectiu: encarar el futur comercial urbà del municipi amb més força davant els canvis en la societat de consum i la forta crisi que pateix el comerç local. 

En aquesta línia, els darrers anys s’han impulsat programes de dinamització comercial i accions destinades a la promoció de la Bisbal d’Empordà. Bona part d’aquestes polítiques s’han centrat en la planificació i execució de campanyes publicitàries i activitats de dinamització al carrer, així com també ajuts econòmics a les entitats de comerciants, a la creació de línies de suport d’emprenedories comercials, o a la millora dels establiments comercials existents i d’altres activitats d’embelliment (accions de microurbanisme o accions urbanístiques de gran abast en els eixos comercials principals). Així, el consistori impulsa l’elaboració d’un Pla Sectorial d’enfortiment comercial urbà de la Bisbal.

A partir d’una recollida de dades locals o macroeconòmiques i treball de camp, s’analitzaran les aportacions dels principals agents vinculats en el desenvolupament econòmic de l’espai urbà amb l’objectiu d’incloure una diagnosi i anàlisi de l’estat del sector comercial bisbalenc amb un retrat del teixit comercial i econòmic existent en la trama urbana. També s’analitzarà l’oferta i la demanda comercial de la Bisbal i s’identificaran experiències i bones pràctiques de desenvolupament que puguin ser aplicables al municipi. Tot plegat, amb l’objectiu de definir un pla d’acció sectorial que determini què cal fer per reforçar el comerç urbà de la Bisbal d’acord amb cadascun dels àmbits: definir i consensuar quin ha de ser el model de desenvolupament econòmic urbà. Aquest projecte està subvencionat per la Diputació de Girona en el marc de les subvencions per elaborar documents de planificació sectorial i plans d’actuació de desenvolupament local per l’anualitat 2019. D’altra banda, la consultora que es farà càrrec de l’estudi és Procom Retail.

La sessió del grup focal per començar
Com a tret de sortida de la iniciativa, amb el suport de la Federació del Comerç de la Bisbal, s’ha convidat als comerços i serveis de la Bisbal d’Empordà a participar a un focus-group (tècnica qualitativa d’estudi de les opinions). Tindrà lloc aquest proper dijous 25 de juliol, a les 14.30 h, a Torre Maria i, com a principals agents implicats, es compartiran opinions, inquietuds i estratègies del comerç quotidià. L’objectiu és que sigui una trobada distesa i amena que permeti explicar en què consistirà el projecte, així com recollir la visió del comerç municipi, per tal de treballar pel seu futur. Al setembre es realitzarà un altre focus-group específicament destinat als comerços vinculats a la ceràmica, artesania i antiguitats. Per a més informació es pot contactar a torremaria@labisbal.cat o al telèfon 973646806.