10 maig de 2021 a les 13:11

Arrenca la cinquena edició del V Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal

Ahir es van disputar al Club Tennis la Bisbal Centre Esportiu els 16 partits de la primera ronda de la fase prèvia del V Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès. La jornada va arrencar a les deu del matí i es va allargar fins gairebé les set de la tarda.

Dels 4 partits del primer torn, va destacar la victòria de la barcelonina Guiomar Maristany sobre la jugadora del Regne Unit Emily Webley-Smith per un convincent 6/2 6/0. Un dels partits de la jornada el van disputar la jugadora gallega Jessica Bouzas i la russa Valentina Ivakhenko, on l’última es va acabar imposant per un ajustat 3/6 7/5 10/8. Vora les dotze del migdia començaven els partits de segon torn amb dos enfrontaments igualadíssims.

A la pista central, la madrilenya Olga Sáez va guanyar l’alemanya Julyette Maria Josephine Steur per 4/6 6/2 12/10. Al mateix temps, a la pista 2, la jugadora aragonesa Carlota Martínez, que arribava al torneig com a convidada (Wild Card), va jugar un partit espectacular contra la canadenca Rebecca Marino i va vèncer per un 3/6 6/3 10/8.

Ja entrada la tarda, tota l’atenció se centrava en el partit que es disputava entre la italiana Camila Rosatello i la jugadora de Blanes i única representant de les comarques gironines del torneig, Marina Bassols. La blanenca va guanyar per 6/1 i 7/6. Avui es disputaran els 8 partits de l’última ronda de fase prèvia a partir de les 10 del matí.

Després de l’ajornament de l’any passat per la situació de pandèmia, del 9 al 16 de maig, el Club de Tennis de la Bisbal d’Empordà acull la cinquena edició del Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès, alhora es manté en una de les categories més altes (60.000 dòlars en premi). Això fa que el cartell sigui de luxe. 

Alguna d’aquestes jugadores també participarà en el quadre de l’ITF de Platja d’Aro, que arriba a la segona edició. La setmana passada es van presentar ambdós tornejos conjuntament, amb l’objectiu d’unir forces, a la seu de la Generalitat a Girona després de fer-ho uns dies abans en el torneig Godó. Els principals responsables de l’organització van reiterar la voluntat no només de consolidar els tornejos, com a aposta també per donar suport i visibilitat a l’esport femení, sinó d’augmentar-ne la dotació de premis en edicions futures.

Les mesures que exigeix la ITF per al torneig de la Bisbal per evitar problemes amb la COVID-19 són test d’antígens cada tres dies a totes les jugadores i entrenadors, fet que encareix encara més el torneig. També s’apliquen els protocols del Procicat.

*Foto: Jordi Duran