12 octubre de 2018 a les 12:00

Arrenca la mostra de gastronomia i ceràmica Tastaolletes 2018 a la Bisbal d’Empordà

La 8a edició del Tastaolletes comença avui, divendres 12 d’octubre, i s’allargarà fins el dia 28 d’octubre amb la voluntat d’atreure visitants i potenciar el turisme fora dels mesos estivals. Per participar al concurs només cal votar el tastet i/o platet, omplint la butlleta que es pot dipositar a les urnes que hi haurà al Castell Palau i a Torre Maria: Cal que tingui estampat el segell de cada establiment i qui ho faci pot optar al sorteig d’un vol en globus per a dues persones.

Un any més els restaurants seguiran oferint un menú degustació, durant el servei de dinar i sopar, a un preu tancat amb 5 tastets/tapes que inclou copa de vi o cervesa: els bars i restaurants oferiran un tastet especialitat de la casa a un preu tancat de 3€. Tots els establiments serveixen les tapes en plats de ceràmica, realitzats per algun dels productors adherits a la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’. A més a més, les pastisseries tindran un tastet dolç especialitat de la casa i a preu tancat.

Cal tenir present que en aquesta edició hi ha més d’una desena propostes gastronòmiques vinculades a restaurants, bars i pastisseries. Els establiments participants són: Hostal Adarnius, Divinum La Bisbal, Cafeteria L’Escut, El Toc i Hotel Mar de Tasmània, La Cantonada i les pastisseries Can Font, Can Massot i Galetes Graupera. Així, en el marc d’aquest 4t concurs Tastaolletes, les persones que facin la ruta gastronòmica podran valorar els tastets degustats i, segons els resultats recollits, es premiarà el “Millor tastet” i el “Millor menú degustació” de l’edició 2017.

D’altra banda, també cal afegir-hi una de les novetats del Tastaolletes d’enguany: el Terracotta Museu acollirà l’exposició col·lectiva Parant taula per presentar les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica. Es tracta d’una mostra on participen més d’una desena de productors de ceràmica utilitària adherits a la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ i/o associats a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. L’exposició es podrà visitar entre el 12 i 28 d’octubre i està coorganitzada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, el Terracotta Museu i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i Comarca. 

El Tastaolletes és una iniciativa de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la participació especial dels establiments que hi participen i de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca. El projecte compta amb el suport del Pla de Barris i de la Diputació de Girona.