23 octubre de 2019 a les 16:15

Arrenca la ruta gastronòmica Tastaolletes 2019 a la Bisbal d’Empordà

Comença la 9a edició del Tastaolletes, que s’allargarà fins el dia 17 de novembre amb la voluntat d’atreure visitants i potenciar el turisme fora dels mesos estivals. Per participar al concurs només cal votar el tastet, omplint la butlleta que es pot dipositar a les urnes que hi haurà al Castell Palau i a Torre Maria: cal que tingui estampat el segell de cada establiment i qui ho faci pot optar al sorteig d’un vol en globus per l’Empordà per a dues persones.

Un any més els bars i restaurants ofereixen un tastet especialitat de la casa a un preu que oscil·larà entre 4,5 i i 12 euros, i que inclou copa de vi o cervesa. Tots els establiments serveixen els tastets en plats de ceràmica, realitzats per algun dels productors adherits a la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’. A més a més, les pastisseries tindran un tastet dolç especialitat de la casa i a preu tancat de 2 euros.

Cal tenir present que en aquesta edició hi ha més d’una desena propostes gastronòmiques vinculades a restaurants, bars i pastisseries. Els establiments participants són: Hostal Adarnius, Divinum, Restaurant Cafeteria L’Escut, El Toc, Bar Restuarant La Nuca, Forn Marull, Hotel Mar de Tasmània, Absenta i les pastisseries Can Font, Can Massot i Galetes Graupera. Així, en el marc d’aquest concurs Tastaolletes, les persones que facin la ruta gastronòmica podran valorar els tastets degustats i, segons els resultats recollits, es premiarà el “Millor tastet” de l’edició 2019.

‘Parant Taula’: exposició col·lectiva de vaixelles
D’altra banda, també cal recordar que el Terracotta Museu torna a acollir l’exposició col·lectiva Parant taula per presentar les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica. Va ser l’any passat que el museu bisbalenc es va sumar a aquesta iniciativa acollint l’exposició a les seves instal·lacions, i anomenant-la definitivament Parant taula. Per aquesta nova edició, l’exposició ha fet un pas més enllà: ha comptat amb el suport del col·lectiu Cuina de l’Empordanet, que aplega un ampli grup de professionals de la cuina i de la restauració de casa nostra, per tal d’aportar al projecte una nova mirada des de la gastronomia. El resultat és una proposta de 20 vaixelles de 20 ceramistes per a 20 cuines amb 20 propostes culinàries.

El Tastaolletes és una iniciativa de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la participació especial de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes i del Terracotta Museu.