2 desembre de 2019 a les 19:12

Arrenca la votació popular per decidir el Bisbalenc/a de l’Any 2019 amb una onzena de candidatures

|

Jose Luis Pérez, Sefa Ponsatí, Jaume Pla, Cati Casademont, Quim Matas, Albert Solà, Carmen Suñén, Xevi Codolà, Manel Magrinyà, Guillem Pajares i Maite Cobos. Són l’onzena de noms que bisbalencs i bisbalenques han proposat perquè obtinguin el guardó honorífic Bisbalenc/a de l’Any 2019. Noms procedents de la societat civil bisbalenca que enguany han destacat per la seva tasca o per algun fet concret. 

Avui, dilluns, arrenca el període de votació popular, que s’allargarà fins el 15 de desembre. Ja es pot votar en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a l’Ajuntament (durant els horaris d’obertura de l’equipament).

El període de presentació de propostes de candidatures al Bisbalenc de l’Any 2019 va arrencar el 20 de novembre i va finalitzar divendres passat. Un cop esgotat el termini, bisbalencs i bisbalenques havien presentat un total d 13 propostes, de les quals n’han quedat una onzena. D’una banda una era repetida i, de l’altra, la persona nominada va declinar ser candidata a rebre el guardó.

En el cas que el 15 de desembre , quan finalitzi la votació popular, no hi hagi cap candidatura amb més d’un 10% dels vots, es farà una segona ronda amb les 5 candidatures més votades: del 16 al 22 de desembre. Totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà poden votar la seva proposta de candidatura: podran ser votades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà a l’entrada de l’Ajuntament. La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el diumenge 29 de desembre, a les 12 h AM, a la sala de Plens.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any serà inscrit en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament. Cal tenir present que aquesta primera edició del premi vol ser una prova pilot per anar-la adaptant en funció de l’experiència recollida. A més a més, es preveu que més endavant –i en funció del seu desenvolupament- les bases i la normativa del Bisbalenc/a de l’Any siguin aprovades al Ple Municipal del consistori.

 

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana