4 octubre de 2019 a les 11:47

Arrenca un nou curs de l’IOC de la Bisbal amb l’ajuda del Projecte d’Acompanyament

|

Un curs més l’Ajuntament de la Bisbal, a través d’un treball conjunt de les Àrees d’Ensenyament, Joventut i Acció Social i Ciutadania, impulsa novament el Projecte d’Acompanyament a la IOC (Institut Obert de Catalunya). Aquest servei s’adreça a les persones que han finalitzat l’educació reglada però que no han obtingut el graduat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i volen obtenir la titulació. L’Acompanyament a la IOC consisteix en assessorar i orientar a l’alumnat a l’hora de moure’s amb èxit en la plataforma virtual, oferir un suport presencial, estratègies i hàbits d’estudi, pautes de treball i seguiment del calendari. L’objectiu final és que, al ritme de cadascú, s’acabi arribant a obtenir la titulació.

L’Acompanyament a la IOC d’enguany va iniciar-se el 16 de setembre a la sala d’informàtica de les Escoles Velles. Els horaris presencials de l’acompanyament són els dilluns de les 11 a les 13 h, els dimecres de les 15 a 17 h, i els divendres de les 11 a les 13 h. Per a més informació es pot enviar un correu electrònic a ensenyament@labisbal.cat o trucar al número de telèfon 647 466 350 (en la franja horària de 9 h a 13 h o de 16.30 h a 19:30 h.

Les Àrees de Joventut, Ensenyament i Acció Social i Ciutadania van iniciar el projecte Acompanyament IOC (Institut Obert de Catalunya) l’any 2014. Va sorgir com a conseqüència de la detecció de la necessitat en el context actual: joves que han abandonat la formació reglada de l’Institut sense obtenir el Graduat d’Educació Secundària (GES), necessiten algun suport per acabar o continuar els seus estudis. L’acompanyament consisteix en donar un suport presencial en aquest itinerari ja que són joves que acostumen a venir d’un previ fracàs escolar, manca d’autoestima, falta de motivació, falta d’habilitats per a l’aprenentatge entre d’altres. Des de llavors, any rere any, va obtenint millors resultats.