25 setembre de 2020 a les 7:05

Arrenca una nova temporada de projeccions del DocsBarcelona del Mes a la Bisbal

|

Aquest divendres 25 de setembre comença nova temporada de projeccions del DocsBarcelona del Mes a la Bisbal d’Empordà. Al febrer farà tres anys del seu tret de sortida al municipi i el balanç és d’allò més positiu: unes 70 persones de mitjana assisteixen a les propostes que impulsa la prolongació del festival DocsBarcelona. La idea del projecte és acostar el cinema documental al màxim nombre d’espectadors possible, portant-lo arreu del territori on hi hagi espectadors, tant a les grans ciutats com als pobles petits. En el cas de la Bisbal d’Empordà els documentals es projectaran cada darrer divendres de cada mes, a les 20h, al Teatre Mundial. L’entrada serà sempre gratuïta i, seguint les mesures sanitàries derivades de la Covid-19, l’aforament és limitat.

Honeyland, de Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov
Qui es preocupa per les abelles? Com n’és de fràgil l’equilibri de la naturalesa davant de l’acció humana? Dirigida per Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov, Honeyand va ser la pel·lícula doblement nominada a la passada edició dels Premis Oscar, a Millor Documental i a Millor Pel·lícula Internacional, on per primera vegada un documental de Macedònia del Nord era reconegut per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood. A més, es va emportar tres estatuetes al festival de Sundance i va ser la guanyadora del premi TV3 a Millor Documental al DocsBarcelona 2019.

‘DocsBarcelona del mes’ vol contribuir a crear un hàbit de consum del gènere documental a través d’una oferta regular de qualitat, internacional i més enllà dels festivals. Així, en aquest sentit, la Bisbal es va sumar al projecte amb la finalitat de treballar per una programació estable en l’àmbit dels audiovisuals de contingut cultural i per tal d’oferir als ciutadans el millor de la producció audiovisual europea en el gènere documental, el qual viu una radiant etapa d’efervescència creativa.