26 setembre de 2019 a les 12:23

Arrenca una nova temporada de projeccions del ‘DocsBarcelona del mes’ a la Bisbal

El proper divendres 27 de setembre comença nova temporada de projeccions del ‘DocsBarcelona del mes’ a la Bisbal d’Empordà. Al febrer farà dos anys del seu tret de sortida al municipi i el balanç és d’allò més positiu: unes 70 persones de mitjana assisteixen a les propostes que impulsa la prolongació del festival DocsBarcelona. La idea del projecte és acostar el cinema documental al màxim nombre d’espectadors possible, portant-lo arreu del territori on hi hagi espectadors, tant a les grans ciutats com als pobles petits. En el cas de la Bisbal d’Empordà els documentals es projectaran cada darrer divendres de cada mes, a les 20h, al Teatre Mundial. L’entrada serà gratuïta i hi haurà una petita presentació introductòria prèvia al documental.

Aquest mes la mostra continua amb Womanhood, dirigida per Beryl Magoko, una cineasta kenyana establerta a Alemanya. El documental és un viatge emocional a cavall entre Alemanya i Kenya, en què Magoko comparteix les seves sensacions més íntimes, profundes i silenciades amb altres dones víctimes de la Mutilació Genital Femenina i, per primera vegada, també ho fa amb la seva mare. És possible que en aquest procés catàrtic se solidaritzin les unes amb les altres?

‘DocsBarcelona del mes’ vol contribuir a crear un hàbit de consum del gènere documental a través d’una oferta regular de qualitat, internacional i més enllà dels festivals. Així, en aquest sentit, la Bisbal es va sumar al projecte amb la finalitat de treballar per una programació estable en l’àmbit dels audiovisuals de contingut cultural i per tal d’oferir als ciutadans el millor de la producció audiovisual europea en el gènere documental, el qual viu una radiant etapa d’efervescència creativa. El cicle de projeccions també compta amb la col·laboració del col·lectiu FIC.BiE per a l’organització i execució del nou cicle.