22 novembre de 2023 a les 18:24

Arrenquen les obres de rehabilitació energètica i millora de l’accessibilitat de les Escoles Velles de la Bisbal

Avui han arrencat les obres de rehabilitació energètica i millora de l’accessibilitat de l’edifici de les Escoles Velles que s’han adjudicat per un valor d’1.758.892,22 euros, finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea dels fons Next Generation EU. Amb una durada aproximada de 9 mesos, les obres inclouran els treballs d’aïllament tèrmic i instal·lació de calefacció, ventilació, aire condicionat i millora acústica. El resultat serà una gran millora en la qualitat del servei que es dona a la població a l’equipament on se situen les àrees municipals d’Educació, Joventut i Igualtat. A més, permetran continuar en la línia de treball com a centre de formació de persones adultes de titularitat pública en l’oferta dels cursos d’ensenyament de llengües i competències digitals.

Les obres de caràcter integral per a l’edifici se centraran en la millora de l’eficiència energètica de l’edifici, l’accessibilitat i la conservació. L’actuació partirà de la premissa de preservar les característiques arquitectòniques de l’edifici, ja que disposa d’unes façanes molt complexes, per això se centrarà a disminuir la demanda energètica de l’evolvent en aquells punts més febles com a finestres, ampits i coberta, així com evitar el deteriorament de les seves façanes a través de la millora davant la humitat en la reparació dels seus estucs i coberta.

D’altra banda, la millora en accessibilitat s’aconseguirà sense fer malbé l’edificació, a través de la instal·lació d’un ascensor exterior annex a la passarel·la existent que connecta els dos edificis, completant l’accés a tot el edifici via una segona passarel·la a la segona planta. Aquesta actuació per l’exterior i no per l’interior permetrà reduir els costos substancialment, alhora que s’afegirà un bany accessible en planta baixa als dos edificis. L’empresa adjudicatària dels treballs aplicarà millores a l’acústica de les aules de la segona planta, així com la motorització de les cortines.

El passat curs escolar ja no es van poder utilitzar les aules dels pisos superiors per les destrosses provocades per la pedregada del 30 d’agost de 2022. L’activitat de les àrees d’Educació, Joventut i Igualtat s’ha distribuït de manera provisional en altres espais municipals per tal de poder dur a terme la rehabilitació integral dels dos edificis d’Escoles Velles. Es preveu que el curs vinent l’equipament ja pugui reprendre l’activitat.