10 octubre de 2017 a les 12:09

Arriba el Tastaolletes 2017 amb una gran cerimònia de presentació

|

La 7a edició del Tastaolletes començarà el proper dissabte 14 d’octubre, i s’allargarà fins el dia 29 d’octubre amb la voluntat d’atreure visitants i potenciar el turisme fora dels mesos estivals. Per començar amb la campanya, dissabte vinent s’omplirà la plaça del Castell de la Bisbal d’activitats al voltant de la ceràmica i la gastronomia per a tot tipus de públic: degustacions, conferències, activitats per a infants, música, entre d’altres. Enguany cal destacar el tret de sortida del Tastaolletes amb la realització d’un TVShow capitanejat per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, que presentaran els tastets dels restaurants i bars participants a l’edició d’enguany, així com les vaixelles de l’exposició. Aquest programa es podrà viure en directe des de la plaça del Castell.

Un any més els restaurants seguiran oferint un menú degustació, durant el servei de dinar i sopar, a un preu tancat amb 5 tastets/tapes que inclou la beguda (vi DO Empordà). Els bars i restaurants oferiran un tastet especialitat de la casa a un preu tancat de 3€ que inclourà una copa de vi de la DO Empordà. Tots els establiments serveixen les tapes en plats de ceràmica, realitzats per algun dels productors adherits a la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’. A més a més, les pastisseries tindran un tastet dolç especialitat de la casa i a preu tancat.

Cal tenir present que en aquesta edició hi ha un total de 14 propostes gastronòmiques vinculades a 3 restaurants, 7 bars i 4 pastisseries. Els establiments participants són: L’Absenta, Els Indians, El Teatret, Divinum La Bisbal, Frankfurt Castell, Cafeteria L’Escut, El Toc i Cafeteria Bisbal Park i les pastisseries Can Font, Can Massot, Sans i Galetes Graupera. Així, en el marc d’aquest 3r concurs Tastaolletes, les persones que facin la ruta gastronòmica podran valorar els tastets degustats i, segons els resultats recollits, es premiarà el “Millor tastet” i el “Millor menú degustació” de l’edició 2017.

Fins a 8 productors de ceràmica utilitària adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal” i/o associats a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal presentaran les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica en una exposició al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà. Aquesta mostra, emmarcada en el Tastaolletes 2017 i coorganitzada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca, romandrà oberta al públic fins el 29 d’octubre.

El Tastaolletes és una iniciativa de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la participació especial de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca, l’Espai del Vi Botiga i Atelier Esdeveniments.