7 abril de 2017 a les 12:28

Arriba la XI fira Antic Empordà: del 13 al 17 d’abril al Pavelló firal de la Bisbal

|||

Avui s’ha celebrat la roda de premsa de presentació de la XI edició d’Antic Empordà. La fira d’antiguitats i del disseny de la Costa Brava que la Bisbal acull biennalment. La fira d’enguany tindrà lloc al Pavelló firal del 13 al 17 d’abril, coincidint amb Setmana Santa. Un any més, oferirà una àmplia gamma de peces d’interès i qualitat: una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional.

“Antic Empordà té un valor que va més enllà de les nostres fronteres”, ha declarat Lluís Sais, que ha remarcat que cal saber potenciar-los des del consistori i que se segueix treballant en aquesta línia. I és la fira d’enguany comptarà amb la presència de professionals de la restauració i conservació d’art i de béns mobles així com dissenyadors, en consonància amb l’important creixement del disseny i l’interiorisme dins del sector. Més de 30 expositors dels sectors de les antiguitats i del disseny i interiorisme, amb un total de 700m2 d’exposició.

Francesc Feliu, President de l’Associació d’Antiquaris de la Bisbal, ha volgut agrair a l’Ajuntament l’organització de l’esdeveniment i ha animat a continuar-hi treballant. D’altra banda, també ha volgut destacar la singularitat d’Antic Empordà: “Hi tenim brocanters, antiquaris, restauradors, artesans, galeristes, decoradors i el design”. Ha destacat que tot aquest conglomerat la fa única a Catalunya i que així s’adapta a la demanda del mercat.

Al seu torn, Miquel Alzueta, de la Galeria Miquel Alzueta – Palau de Casavells, ha ressaltat que tot sovint es valora el que està lluny de casa i es menysté el que es té a prop: “És una fira que a mi em fa tanta il·lusió com una que estigui a Londres i, al cap i a la fi, les xifres econòmiques i les d’assistència són del mateix nivell”. També ha remarcat que la societat ha canviat i al 2017 les antiguitats ja no són només peces de col·leccionisme: “Actualment les antiguitats han esdevingut elements decoratius que combinen de meravella amb la resta del mobiliari o amb l’art contemporani”. “Cal estar orgullosos d’Antic Empordà i seguir competint amb absoluta tranquil·litat: això no té límits i si s’hi s’aposta es guanya”, ha sentenciat Alzueta.

Ha tancat la roda de premsa Gemma Pascual, regidora de Promoció i Desenvolupament Local fent referència a la consolidació d’Antic Empordà i a l’encert d’haver-la enfocat en una simbiosi harmoniosa entre disseny i antiguitats: “Això amplia el públic potencial: l’any 2015 van venir més de 5.000 persones i pensem que aquest any fins i tot podem superar aquesta xifra”. I és que més de la meitat dels expositors són de la Bisbal i rodalies però també cal destacar els que vénen de França. També ha fet esment de les activitats que acompanyaran la XI Antic Empordà, com la X Jornada Gastronòmica ‘Receptes de l’avia. La Cuina del Xup-xup’ (a la que s’hi han adherit 8 restaurants), les xerrades o exposicions a espais com el Terracotta Museu, el Castell Palau de la Bisbal o l’Espai Tònic.

Antic Empordà se celebrarà al Pavelló firal, del 13 al 17 d’abril, de 11h a 20h (i dilluns de 11h a 16h). El preu de l’entrada és de 4€ i inclou un catàleg explicatiu. Es pot consultar tota la informació al web de l’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal i comarca.

 

.