16 novembre de 2016 a les 16:55

Arriba l’entrega dels premis de la 10a edició del Premi Mestre Conrad Saló de la Bisbal

|

El Premi Mestre Conrad Saló tancarà la seva 10a edició amb l’entrega de premis que es farà aquest diumenge vinent, a les 18h30, al Teatre Mundial. A l’edició d’enguany s’hi han presentat un total de nou obres i, després d’una acurada deliberació, el jurat ha escollit les dues sardanes finalistes. El nom dels guanyadors es farà públic durant l’acte de diumenge on les cobles La Principal de la Bisbal, Bisbal Jove i la Cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló interpretaran diferents obres entre les quals hi haurà les sardanes finalistes. 

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, va convocar la desena edició del concurs de composició de música per a cobla el passat juliol. El concurs s’organitza cada dos anys i enguany està dotat d’un primer premi de 1.800 euros i un premi popular de 500 euros.

El Premi Mestre Conrad Saló de Composició de Sardanes per a Cobla vol retre homenatge al difunt compositor. Definit com a bianual, està obert a compositors nacionals i estrangers. L’objectiu del premi sempre és facilitar la difusió de treballs pedagògics innovadors, ajudar els professionals en el camp de l’educació a millorar-ne la qualitat i facilitar-ne la renovació pedagògica. Mirant enrere, les seves edicions s’han distribuït irregularment en el temps i va tenir un parèntesi d’absència entre el 1992 i el 2008.

Cal recordar que les obres presentades sempre han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat premiades en cap altre concurs ni estrenades o interpretades públicament amb anterioritat.