21 juny de 2017 a les 13:19

Arriba l’estiu al Terracotta Museu amb noves visites per a tots els gustos

Ja és estiu al Terracotta Museu! I, per celebrar-ho es presenta el programa de visites guiades Estiu al Terracotta, que tindrà lloc durant els mesos de juliol i agost. Sens dubte, una bona manera de conèixer i apropar-se a la història i al patrimoni ceràmic de la Bisbal d’una manera lúdica i distesa. Per aquesta primera edició de la proposta estival s’han programat tres visites guiades diferents i pensades per satisfer a tothom: demostracions, sortides a un obrador de la Bisbal en actiu i visites teatralitzades.

Descobreix el Terracotta
Amb aquesta proposta la visita dels usuaris als diferents espais i racons del museu es complementarà amb una demostració de torn per part d’un ceramista professional del municipi. L’artesà exhibirà la seva perícia treballant l’argila i transformant-la en objecte. La visita està programada en català, anglès, francès i castellà. Hom entendrà perquè la Bisbal es considera la capital de la ceràmica!


Ceràmica, el procés
Aquesta proposta fa èmfasi en el procés d’elaboració d’un atuell de ceràmica: des de l’extracció de la terra fins a la cuita de la peça. En el museu s’explicarà com es feia antigament. La visita para parada en un obrador en actiu on es podrà per descobrir com és el seu dia a dia: Puigdemont Ceràmica Artesanal, un obrador amb una llarga tradició familiar situat al costat del museu.

Tot per un Ral
Aquesta visita es basarà en una dinàmica visita teatralitzada i per a tots els públics. Dos personatges singulars i veïns de la Bisbal, substituiran el guia del museu per explicar la història del Terracotta i de la ceràmica bisbalenca. Seran personalitats com en Fonsu (obsessionat en una gerra de la Unión Obrera de Alfareros) i la Remei (obsessionada en la neteja de la ceràmica). Faran la visita a la seva manera!