13 març de 2018 a les 14:19

Artesana 2018: dos dies dedicats a l’artesania a la Bisbal d’Empordà

||||

Ceramistes, sabaters, cistellers, espardenyers, perfumistes, joiers, miniaturistes, teixidors, marroquiners o artistes florals. Són alguns dels oficis tradicionals que es podran trobar a la Fira Artesana 2018 de la Bisbal d’Empordà els propers 30 i 31 de març. Serà ininterrompudament durant tot el dia (de 10h a 20h) al passeig Marimon Asprer. 

Els assistents hi podran trobar una àmplia gamma de productes exposats exclusivament per una quarantena artesans. I és que és un dels condicionants per a participar-hi: ser un artesà no alimentari de Catalunya que disposi de carnet d’artesà, a més d’empresaris i artesans ceramistes de la Bisbal d’Empordà. L’Ajuntament de la Bisbal organitza la quarta edició de la fira Artesana, que,un any més, tornarà a comptar amb la participació d’artesans d’arreu de Catalunya, a més d’incorporar activitats complementàries com les demostracions participatives d’oficis artesans i tallers infantils.

L’accés a la Fira d’Artesania i Ceràmica de la Bisbal 2018 és gratuït i l’espai, a l’aire lliure, convida a fer una passejada per l’artesania catalana, convertint-lo en una descoberta dels objectes únics i exclusius que s’hi ofereixen. A més, per gaudir-ne a partir de l’experiència, s’han creat dos espais de tallers participatius d’oficis artesans per tal d’introduir als espectadors al coneixement d’aquest món tan autèntic. Aquestes activitats volen anar adreçades a tots

També se celebrarà la III edició del concurs de torn amb duel de ceramistes. El concurs partirà de la base del duel entre dos participants per aconseguir aixecar el cilindre més alt, fer el plat amb el diàmetre més gran i fer el màxim de repeticions de peces a partir d’un model escollit pel jurat. El guanyador serà el que hagi aconseguit millors resultats entre tots els duels que s’hagin realitzat.

Catalunya manté una gran diversitat d’arts i oficis artesans, i la Bisbal d’Empordà, vinculada principalment a l’artesania de la ceràmica, n’és un dels centres capdavanters. Per aquest motiu, la ceràmica de la Bisbal ha estat declarada Ofici Singular per la Generalitat de Catalunya. Així doncs, la Bisbal aposta per posar en valor la riquesa artesana del municipi que permetrà al visitant veure tota l’evolució ceramista de la ciutat, des de la ceràmica més tradicional fins als dissenys d’autor més contemporanis.

L’Artesana 2018 és organitzada per l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal. Amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca, l’Escola de Ceràmica de la Bisbal, Argiles Colades SA i Argiles Bisbal SL. I amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.