7 abril de 2022 a les 10:21

Artesana 2022: dos dies dedicats a l’artesania a la Bisbal d’Empordà

|

Un total de 24 parades d’artesania seran a la fira Artesana 2022 de la Bisbal: sabateria, cistelleria, espardenyeria, saboneria, joieria, miniaturistes, art tèxtil, marroquineria, ceràmica, papiroflèxia i molt més. Són alguns dels oficis tradicionals que es podran trobar a la fira Artesana 2022 de la Bisbal d’Empordà els propers divendres 15 i dissabte 16 abril. Serà ininterrompudament durant tot el dia (de 10h a 20h) al passeig Marimon Asprer.

Les persones assistents hi podran trobar una àmplia gamma de productes exposats exclusivament per artesans.  I és que és un dels condicionants per a participar-hi: ser un artesà no alimentari de Catalunya que disposi de carnet d’artesà, a més d’artesans ceramistes de la Bisbal d’Empordà. L’Ajuntament de la Bisbal organitza la cinquena edició de la fira Artesana, que, un any més, tornarà a comptar amb la participació d’artesans d’arreu de Catalunya, a més d’incorporar activitats complementàries com les demostracions participatives d’oficis artesans i tallers per a tots els públics i de tipologies diverses.

L’accés a la fira mercat d’artesania i ceràmica de la Bisbal és gratuït i l’espai, a l’aire lliure, convida a fer una passejada per l’artesania catalana, convertint-lo en una descoberta dels objectes únics i exclusius que s’hi ofereixen. A més, per gaudir-ne a partir de l’experiència, s’han programat un ampli ventall d’activitats paral·leles, així com espais de tallers participatius d’oficis artesans per tal d’introduir al públic visitant al coneixement d’aquest món tan autèntic. Aquestes activitats volen anar adreçades a tots els públics i es poden consultar amb detall a través del document adjunt a aquesta publicació.

Catalunya manté una gran diversitat d’arts i oficis artesans, i la Bisbal d’Empordà, vinculada principalment a l’artesania de la ceràmica, n’és un dels centres capdavanters. Així doncs, la Bisbal aposta per posar en valor la riquesa artesana del municipi que permetrà al visitant veure tota l’evolució ceramista de la ciutat, des de la ceràmica més tradicional fins als dissenys d’autor més contemporanis. L’Artesana, que no se celebrava des del 2018 a causa de la pandèmia, és organitzada per l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.