22 març de 2024 a les 12:22

Avís d’interrupció al servei municipal d’aigua potable a la Bisbal d’Empordà el proper dimecres 27 de març

|

El proper dimecres dia 27 de març, entre les 8 del matí i les 6 de la tarda, aproximadament, no hi haurà servei d’aigua potable a tota la Bisbal d’Empordà, excepte en alguns carrers de la urbanització  Puig de Sant Ramon (Sicília, Nàpols, Rosselló i València) i els nuclis de Castell d’Empordà i Sant Pol. Avui s’està repartint un ban municipal a les llars del municipi per tal d’informar a la ciutadania.

El motiu és que l’Ajuntament de la Bisbal està construint un nou dipòsit d’abastament d’aigua potable al Puig Negre per tal de garantir un subministrament òptim a la ciutadania. La corresponent connexió de la xarxa general de la ciutat amb les noves instal·lacions fan imprescindible interrompre durant unes hores d’un dia determinat el subministrament a gairebé tot el municipi. 

A més a més, l’actual equip de govern ha volgut aprofitar aquestes obres per solucionar un altre problema que la Bisbal pateix i que genera des de fa temps les constants avaries a la canalització principal situada al carrer Canigó i que ha deixat diverses vegades els darrers anys tota o part de la població sense servei d’aigua potable, la darrera vegada fa poques setmanes. Així doncs, s’aprofitarà el tall de connexió del nou dipòsit per fer actuacions puntuals de millora, i en cas d’avaria a la canonada principal, garantir que aquesta es pugui deixar fora de servei i reparar, reconduint el pas de l’aigua a tota la ciutat per altres canonades de la xarxa.

Les actuacions puntuals de millora s’executaran al carrer del Canigó, a l’encreuament amb el carrer de l’Aliança Bisbalenca, així com a la carretera de Castell d’Empordà, a l’encreuament amb el carrer Canigó. Això comportarà també afectacions en el trànsit, tant al carrer Canigó com a Mas Clarà, a la carretera de Castell d’Empordà (on es començarà a actuar el dia abans, dimarts 26).

El servei es començarà a restablir un cop s’hagin fet les connexions, si no sorgeixen imprevistos: podria ser a partir de migdia. Cal tenir en compte que obrir molt lentament el pas d’aigua per no provocar explosions a la canonada de fibrociment i s’ha d’anar purgant l’aire de la xarxa. Per això, el restabliment del servei d’aigua es farà per sectors i no serà de cop a tota la Bisbal. Les darreres persones usuàries afectades podran tenir novament aigua a les aixetes als voltants de les 6 de la tarda, però la majoria es preveu que n’hagi pogut tenir força abans. 

Com en anteriors ocasions, s’habilitarà un camió cisterna d’aigua potable a davant de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu. A més de donar servei a l’equipament,  també romandrà disponible per a qui que necessiti abastir-se d’aigua potable. Per mantenir-se informat durant la jornada es pot consultar el web municipal on s’aniran publicant les novetats destacades que vagin succeint.