26 setembre de 2016 a les 10:22

Balanç de la XXIX Fira de l’11 de Setembre amb Brocanters, Col·leccionisme i Joguines

||

 La XXIX Fira de Brocanters de l’11 de Setembre va comptar, finalment, amb 37 expositors que oferien tot tipus d’objectes de brocanteria. De la mateixa manera que a l’edició anterior, es va ampliar l’oferta de les peces de col·leccionisme i joguines, amb l’objectiu d’incrementar el potencial de visitants i compradors.

La fira es va celebrar de les nou del matí a dues de la tarda al Passeig Marimon Asprer. Els visitants més matiners eren professionals o col·leccionistes que cercaven les peces més preuades. Pel que fa al sector dels brocanters, amb una gran diversitat d’objectes, es podien adquirir: sifons antics, càmeres fotogràfiques, eines del camp, rellotges, mobles, joguines antigues, etc. Pel que fa al sector del col·leccionisme i les joguines, s’hi van poder comprar monedes i bitllets antics, llibres, minerals, cotxes a escala, còmics, ampolles de licor, joguines de llauna, etc.

La màxima afluència de visitants va ser de les 11h a les 13h del matí, omplint tot el passeig Marimon Asprer fins a la nova passera del Daró i l’accés a l’aparcament de l’antic camp de futbol, que era l’àmbit de la fira.

També diumenge, coincidint amb la fira, es va programar la jornada gastronòmica relacionada amb el vermut. Bars i restaurants de la Bisbal van oferir diferents tapes elaborades servides amb vermut i sifó. Per donar a conèixer l’acció gastronòmica entre els visitants a la fira, l’oficina de turisme va crear un espai informatiu en el mateix recinte firal. Al llarg del matí hi va haver l’actuació musical itinerant amb una banda dixieland, que va recórrer els diferents punts d’activitats vinculades a la fira de brocanters. Igualment, al passeig Marimon Asprer va acollir la IV trobada de cotxes clàssics de la Bisbal, organitzada per Sports&Clàssics.

 La fira ha estat organitzada l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb la col·laboració de l’Associació Antiquaris, Brocanters i Restauradors de la Bisbal.